Split Unit Aircon In KL & Selangor

Penyaman udara unit pisah merupakan antara penyaman udara yang kami bekalkan di Kuala Lumpur dan Selangor. Penyaman udara unit pisah terdiri daripada unit dalam (indoor) dan unit luar (outdoor). Unit dalam terdiri daripada penyejat dan kipas penyejat manakala unit luar terdiri daripada pemeluwap, pemaipan,kipas pemeluwap serta alat lain. Kedua-dua unit dalam dan luar ini dipasang secara berasingan di mana unit dalam dipasang di dalam bilik yang dikehendaki manakala unit luar dipasang di luar bilik atau rumah. Terdapat tiga jenis reka bentuk model unit pisah iaitu jenis lengkapan dinding “wall mounted”, jenis lengkapan lantai (floor standing) dan jenis gantungan siling (ceiling mounted). Sebelum membeli, jangan lupa untuk bertanya kepada pasukan perunding kami untuk mendapatkan maklumat yang jelas dan sesuai dengan keperluan anda. Anda boleh mengunjungi agen kami secara terus atau menelefon kami.

Komersial

Jangan menunggu kecemasan melanda. Perkhidmatan aircond komersial, peti sejuk beku dan chiller dapat memberi jaminan tanpa gangguan kepada pelanggan dengan kos penjimatan di samping melaraskan operasi harian sambil memberi perkhidmatan yang cemerlang.

Rumah

Persoalan yang perit malah sukar dijawab ramai; sudahkah tibanya masa untuk menggantikan penghawa dingin, peti sejuk dan chiller atau patutkah saya membaikinya? Kekadang ia lebih menfaatkan untuk membaiki dan ada juga masa dimana menggantikan aircond lebih berbaloi.

Aircond Unit Pisah

Model unit pisah ini mendapat sambutan yang paling laris di pasaran kerana lebih mudah dan kemas semasa pemasangan. Ia juga terdapat pelbagai kapasiti pendinginan dan harga yang mampu dimiliki dan dibeli. Tambahan pula, model ini direka dengan alat kawalan jauh yang dapat mengawal suhu mengikut keperluan pengguna. Ia juga membolehkan pengguna menetapkan masa buka dan tutup penghawa dingin tersebut. Selain itu, penyaman udara jenis unit pisah ini senang dijaga dan dibersihkan jika perlu.

Perkhidmatan Yang Ditawarkan 

Pembaikian

Pekerja servis aircond berasal dari Bandar Cheras, Malaysia datang dengan kelengkapan penuh serta mampu menyelenggara di tempat tinggal, pejabat dan lain-lain. 

Servis

Pekerja pencuci aircond kami dilatih secara profesional serta terjamin dilengkapi dengan segala kemahiran.

Pemasangan

Pekerja menjamin perkhidmatan ditawarkan dapat dipercayai, cekap serta berprofesional lagi mesra.

Mengapa Pilih AcDingin?

Kami memberikan perkhidmatan terunggul kepada pelanggan dengan menurunkan kadar kerosakan dan gangguan operasi perniagaan anda tanpa kompromi. Kekerapan penyelengaran peralatan servis memastikan kos sentiasa terjamin. Sistem penyejukan yang berkualiti berhubung kait dengan impak penjimatan dalam jangka masa panjang. 

Dipercayai

Kami hanya menggunakan alat ganti yang berkualiti

Harga Berpatutan

Tinjauan tapak percuma dengan harga disesuaikan bajet anda

Cekap & Cepat

Tepat masa, amanah dan penyelenggaraan secara profesional

Profesional

Pakar aircond dan peti sejuk beku berpengalaman lebih 10 tahun

Aircon Brand

There are several factors to be considered when choosing residential aircond. These include the number of rooms, room measurement, arrangement and aesthetical value. All of these factors are important as all involve cost. Businessmen have been working hard in providing aircond of various types and brands to ensure the shape can enhance the house appearance. There is a hidden aircond model. 

Our team provides free consultation regardless of the scale of work. Our consultants are experienced in engineering of various types of aircond.

FAQ

Apakah maksud penghawa dingin unit pisah dan di manakah ia biasa diguna?

Penghawa dingin unit pisah ialah salah satu model penyaman udara yang popular dalam kalangan pengguna. Unit pisah adalah sistem penyaman udara yang berasingan unit pemeluwapan dan penyejatan yang turut dikenali sebagai unit dalam dan unit luar.

Apakah kriteria penting yang perlu diambil kira bagi pemasangan dan pemilihan penghawa dingin jenis unit pisah?

Antara faktor penting yang perlu diambil kira sebelum membeli penghawa dingin jenis unit pisah ialah keluasan ruang yang teringin memasangkannya. Ruang tersebut perlu mempunyai ketinggian siling sekurang-kurangnya 10 kaki. Ruang atau tempat yang ingin dipasang penyaman udara juga harus bersesuaian dengan sistem pendawaian, paip dan pembuangan air. Tambahan pula, kapasiti penyejukan yang tepat perlu dipertimbangkan apabila menentukan jenis penghawa dingin unit pisah yang bakal dibeli dan dipasang.

Apakah jenis servis yang diperlukan bagi penghawa dingin jenis unit pisah?

Terdapat beberapa jenis servis kami tawarkan untuk pemakaian penyaman udara jenis unit pisah, salah satunya ialah pembersihan penapis udara sekali setiap bulan bagi mengelakkan penapisan udara kotor melampau dan cepat berhabuk. Selain itu, unit dalaman seperti kipas dan tempat takungan air perlu diperiksa dan dicuci sekali setiap dua bulan. Manakala, servis untuk pemampat atau motor kipas bagi unit dalaman harus diselenggara setiap 6 bulan sekali. Oleh itu, kami biasanya menyarankan pelanggan agar menggunakan pakej penyelenggaraan kami dengan harga servis ternyata meliputi semua jenis servis yang diperlukan.

Berapakah kos pembaikian penghawa dingin jenis unit pisah. Adakah kos penukaran alat ganti dimasuki?

Secara umum, kos membaiki penghawa dingin jenis unit pisah adalah bergantung pada jenis kerosakan yang dialami. Terdapat dua jenis masalah atau kerosakan yang biasa terjadi pada penyaman udara jenis unit pisah iaitu yang berkaitan dengan elektrik atau kitaran sistem bahan pendingin. Jika masalah berkait dengan elektrik, pakar kami akan mengenalpasti jenis kerosakan terlebih dahulu dan biasanya kerosakan ini memerlukan penggantian alat ganti atau pendawaian. Bagi masalah berkaitan dengan sistem bahan pendingin pula, kami akan mencadangkan penambahan gas penyejuk dilakukan. Harga bagi kedua-kedua masalah ini bergantung pada keadaan dan kami selalunya memberitahu pelanggan terlebih dahulu tentang jenis pembaikian yang diperlukan.

Berapakah kos pemasangan penghawa dingin jenis unit pisah? Apakah jenis servis yang disertakan?

Kos pemasangan penghawa dingin jenis unit pisah biasanya bergantung pada model yang ingin dipasang dan bilangan unit yang ingin dipasang. Anggaran kos pemasangan adalah di antara RM100 – RM150 per unit bagi pemasangan di rumah. Pelanggan dinasihati agar merujuk kepada pakar konsultasi kami terlebih dahulu semasa membuat perbandingan. Kos pemasangan kami biasanya merangkumi servis pemasangan unit dalam dan unit luar, pendawaian, pemaipan dan juga pengisian gas penyejuk. Selain itu, servis pemasangan kami mempunyai kelebihan di mana pelanggan akan mendapat waranti mengikut jenis pemasangan.

Testimonial

My home has 4 airconds. They got the job done within 2 hours. Professional and well mannered workers. Will definitely hire again !

John Lee

I am very satisfied wiht the aircon service. Reasonable price and handy staff.

Mohd Annuar

I bought the aircond from warehouse sale and needed to look for own technician. Installation was fast and good service. 

Yee Leng

Contact Us

Address

253C, Jalan Besar,
43300, Seri Kembangan, Selangor

Opening Hours

Mon - Sat 9am-6pm