Servis Aircond Rumah Di KL & Selangor

Syarikat kami menyediakan perkhidmatan servis aircond rumah di sekeliling dan berhampiran KL dan Selangor tidak mengira jenis model. Penghawa dingin rumah anda perlu tinggal diselenggara secara menyeluruh dan sempurna apabila mula menunjukkan beberapa tanda yang boleh dilihat kerana itulah sahaja jalan penyelesaiannya. Antara salah satunya tanda yang terutama kebiasaanya dikeluarkan ialah ketidakfungsian mesin penghawa dingin yang menghalang penyejukan yang efisien. Sebagai contoh, penghawa dingin cenderung untuk tidak lagi menyejukkan seperti yang diinginkan malah anginnya meliputi ruang atau bilik yang tertutup seperti anginnya tersekat. Selain itu, unit penghawa dingin yang memerlukan pembersihan dan penyelenggaraan akan keluarkan bunyi yang kuat, menghasilkan bau yang busuk dan kurang menyenangkan dan kotor jika disebabkan kerosakan sesetengah elemen dalaman. Jika tanda-tanda ini timbul, ini bermaksud anda disyorkan untuk menyelenggara, menyemak, memeriksa dan mengenalpasti masalah penghawa dingin anda dengan segera untuk menikmati keselesaan dan ketenangan berpanjangan. Jika tidak dipeduli dan anda terus menggunakannya, penghawa dingin berisiko tinggi menjadi kerosakan teruk, lambat berfungsi atau mengalami kegagalan dan anda harus menggantikannya, membeli baru atau membuang penghawa dingin anda.

Pasukan kami yang pakar, profesional dan berdedikasi terutamanya juruteknik yang terkenal dengan kecekapannya dalam mengurus, membaiki, membesihkan dan melakukan servis penghawa dingin dengan betul di seluruh KL. Mereka sentiasa fokus dalam memberikan dan meletakkan kualiti dalam prosedur pemeriksaan dan perkhidmatan agar penyaman udara anda dapat dibaiki dengan baik bagi penggunaan yang lama. Anda bolehlah berhubung dengan kami hari ini jika anda perlukan sebut harga yang murah dan kami bersedia untuk menyelenggara atau memulihkan dengan teliti aircond rumah anda untuk manfaat anda sendiri agar ia tetap berguna dan tidak perlu digantikan yang baru.

Kami mempercayai bahawa menempah khidmat pemasangan dan pembaikan penghawa dingin adalah satu perbelanjaan yang tinggi namun bagus sekali. Umumnya pelanggan ingin menjimatkan perbelanjaan penyelenggaraan aircond dengan mahukan harga yang berpatutan untuk penjagaan sistem penapis dan memastikan unit penghawa dingin berfungsi dengan cekap setelah diperbaiki. Berdasarkan pengalaman kami, kami perhatikan kebanyakan kerja pembaikan penghawa dingin melibatkan beberapa faktor seperti kos yang mahal kerana penghawa dingin tidak diperiksa mengikuti jadual tertetap. Kami ingin pelanggan mengetahui dan ingat bahawa pentingnya mengekalkan penyelenggaraan berjadual bagi menjaga unit penghawa dingin agar anda tidak sukar atau mengelakkan terdedah dengan risiko di masa hadapan.

Sistem penghawa dingin di rumah beroperasi secara umum untuk penyejuk ruang dan bantu mengawal pengaliran udara dari luar sebagai sumber kelembapan dan udara bersih dan segar. Penyelenggaraan servis yang lengkap dan fungsi penghawa dingin perlu kerap disemak dan dilakukan berkala sekurang kurangnya tiga kali setahun sudah mencukupi agar fungsinya tidak terjejas dan memanjangkan jangka hayatnya. Akan tetapi, jika sistem penghawa dingin digunakan setiap hari, adalah menjadi satu kemestian untuk mempertimbangkan agar penyelenggaraan servis diambil dan dijalankan dua bulan sekali agar selamat, berkualiti dan kembali berfungsi dengan kecekapan tetap seperti baru.

Perkhidmatan Yang Ditawarkan 

Mengapa Pilih AcDingin?

Kami memberikan perkhidmatan terunggul kepada pelanggan dengan menurunkan kadar kerosakan dan gangguan operasi perniagaan anda tanpa kompromi. Kekerapan penyelengaran peralatan servis memastikan kos sentiasa terjamin. Sistem penyejukan yang berkualiti berhubung kait dengan impak penjimatan dalam jangka masa panjang. 

Dipercayai

Kami hanya menggunakan alat ganti yang berkualiti

Harga Berpatutan

Tinjauan tapak percuma dengan harga disesuaikan bajet anda

Cekap & Cepat

Tepat masa, amanah dan penyelenggaraan secara profesional

Profesional

Pakar aircond dan peti sejuk beku berpengalaman lebih 10 tahun

Jenama Aircond

Terdapat beberapa faktor perlu dipertimbangkan apabila memilih penghawa dingin bagi tempat penginapan. Ini termasuk jumlah bilik, ukuran bilik, susunan serta nilai estatika. Kesemua faktor yang terlibat ini penting kerana semua melibatkan kos. Pengusaha sudah cuba bekerja keras dalam membekalkan pelbagai jenis serta model aircond berfungsi dengan baik dan memastikan reka bentuk dapat mencantikkan lagi rumah. Terdapat model aircond yang tersembunyi.

Pasukan kami menawarkan penyelesaian untuk masalah anda ini dengan memberikan khidmat perunding percuma tidak kira kecil atau besar skala kerja. Pihak perunding kami berpengalaman dan terlatih dalam kejuruteraan pelbagai jenis penghawa dingin. Jom, apa tunggu lagi? Bayaran yang kami kenakan adalah berpatutan.

acson-aircon-image
york-aircon-image
panasonic-aircon-image
daikin-aircon-image
haier-aircon-image
topaire-aircon-image
sharp-aircon-image
carrier-aircon-image
midea-aircon-image
hitachi-aircon-image
samsung-aircon-image
lg-aircon-image

FAQ

Apakah maksud penghawa dingin unit pisah dan di manakah ia biasanya digunakan?

Penghawa dingin unit pisah ialah salah satu model penyaman udara yang popular dalam kalangan pengguna. Unit pisah adalah sistem penyaman udara yang berasingan komponen unit pemeluwapan dan penyejatannya, atau dikenali sebagai unit dalam dan unit luar.

Apakah kriteria penting yang perlu diambil kira untuk pemasangan dan pemilihan penghawa dingin jenis unit pisah ?

Salah satu faktor penting yang perlu diambil kira sebelum mula mencari penghawa dingin jenis unit pisah yang paling sesuai ialah, pelanggan haruslah memeriksa kawasan yang ingin dipasang dan dapatkan ruang yang mempunyai ketinggian siling tidak kurang 10 kaki. Ruang atau tempat yang ingin dipasang penyaman udara juga memerlukan keadaan yang bersesuaian dengan sistem pendawaian, paip dan pembuangan air. Tambahan pula, kapasiti penyejukan pendingin udara yang sesuai penting untuk menentukan jenis penghawa dingin unit pisah bakal dibeli dan pasang kerana setiap kediaman mempunyai kebesaran ruang yang berbeza. 

Apakah jenis servis penyelenggaraan yang perlu untuk penghawa dingin jenis unit pisah?

Terdapat beberapa jenis servis yang kami tawarkan untuk penyaman udara jenis unit pisah, salah satunya adalah kami akan datang kembali ke tempat anda untuk pembersihan dan cucian penapis udara sekali setiap bulan atau berjadual untuk mengelakkan risiko penapis udara menjadi kotor, mengalami kebocoran, tersumbat dan cepat berhabuk dan mengekalkan kebersihannya. Selain itu, unit dalaman seperti kipas dan tempat takungan air perlu juga perlu diperiksa dan dicuci kerap dua bulan sekali bagi mengekalkan kebersihan yang sempurna. Manakala, prosedur pemeriksaan dan penyelenggaraan pemampat atau motor kipas bagi unit dalam harus dilakukan setiap 6 bulan sekali. Oleh itu, kami biasanya menyarankan pelanggan supaya menggunakan pakej penyelenggaraan kami di mana harga dan caj servis kami meliputi semua jenis servis yang dinyatakan, tidak seperti sesetengah syarikat yang lain. 

Testimoni

Rumah saya ada 4 aircond dan mereka siap kerja dalam masa 2 jam. Pekerja sangat mahir. Pasti guna lagi lain kali ! 

John Lee

Saya amat puas hati dengan servis aircond. Harga yang berpatutan and kakitangan yang cekap ! 

Mohd Annuar

Saya beli aircond dari jualan gudang dan perlu mencari kontraktor sendiri. Pemasangan aircond amat murah.

Yee Leng

Hubungi Kami

Alamat

Lot 6, Jalan Balakong Jaya 13,
43200 Balakong Jaya, Selangor

Waktu Operasi

Isnin - Sabtu 9am-6pm