Harga Aircond Siap Pasang Di KL & Selangor

Kami merupakan pakar pemasangan aircond yang berpengalaman di Kuala Lumpur dan Selangor dengan menawarkan harga aircond siap pasang yang berpatutan. Kadar upah bagi pemasangan aircond adalah berbeza berdasarkan pelbagai faktor. Antaranya ialah jenis serta model sistem aircond yang ingin dipasang seperti jenis unit pisah atau unit tingkap. Selain itu, kerja pempaipan serta pendawaian juga merupakan salah satu aspek bagi menentukan harga siap pasang sesebuah aircond. Hal ini demikian kerana pemeriksaan bagi penambahan pempaipan serta pendawaian perlu dijalankan sebelum kerja siap pasang. Harga siap pasang juga mengambil kira jumlah unit aircond serta kawasan penempatan siap pasang sama ada luar atau dalam premis, kedai atau rumah. Tambahan pula, kami menawarkan insurans/waranti bagi siap pasang aircond maka ia boleh melindungi pengguna daripada kerosakan semasa atau selepas kerja pasang siap. Hubungi syarikat kami hari ini bagi nasihat pakar dengan selanjutnya dan mendapatkan sebut harga terbaik.

Perkhidmatan Yang Ditawarkan 

Unit Siling/Cassette

Jenis servis

1 HP

2-2.5 HP

3-3.5 HP

4 HP

Servis Biasa

RM110

RM120-RM130

RM140

RM150

Servis Kimia

RM220

RM230-RM240

RM330

RM350

Pemasangan

RM350

RM450

RM570

RM670

Gas Top Up

RM120

RM120

RM120

RM120

Penanggakan Unit Lama + Pemasangan

RM460

RM550

RM650

RM750

Unit Dinding (Wall Unit)

Jenis servis

1 HP

1.5 HP

2-2.5 HP

3-3.5 HP

4 HP

Servis Biasa

RM90

RM100

RM120-RM130

RM140

RM150

Servis Kimia

RM150

RM170

RM190-RM200

RM390-RM400

RM530-RM650

Pemasangan

RM290

RM320

RM400-RM480

RM500-RM570

RM580-RM680

Gas Top Up

RM120

RM120

RM120

RM120

RM120

Penanggakan Unit Lama + Pemasangan

RM310

RM340

RM430

RM450

RM500

* Pendawaian, penebat dan paip air percuma sehingga 10 kaki
* Gas top up (R22 gas sehingga 20psi)

* 30 hari jaminan kerja

Pembaikian

Harga pembaikian ialah bergantung jenis pembaikian dilakukan.  

Servis

Kadar upah perkhidmatan penyaman udara di Kuala Lumpur dan Selangor pula berdasarkan jenis servis diperlukan. 

Aircon Rumah

Harga pasang siap aircond rumah adalah disertakan dalam pakej beli aircond.  Harga pasang siap aircond rumah di Kuala Lumpur biasanya meliputi upah pencantuman unit dalam serta unit luar (kompressor). Selain itu, kerja pempaipan serta pendawaian turut mempengaruhi harga pasang siap. Kerja-kerja pendawaian dan pempaipan bagi kawasan yang luas mengambil masa lebih panjang serta memerlukan penambahan dawai serta saluran paip. Selain itu, harga pasang siap aircond penginapan bergantung pada jenis model serta bilangan unit yang ingin dipasang oleh pengguna contohnya jenis model aircond penyonsang atau bukan penyonsang jenama Panasonic, Daikin atau jenama lain.

Aircon Komersial

Harga pasang siap aircond komersial adalah lebih mahal berbanding dengan aircond tempat tinggal. Ini kerana penggunaan komersial biasanya ialah jenis unit casette (siling). Maka, keluasan kawasan, kerja pengubahsuaian serta landskap bangunan harus diambil kira. Contohnya, pemasangan aircond jenis kaset memerlukan siling premis ditebuk bagi menempatkan unit tersebut. Selain itu, harga pemasangan aircond komersial sama seperti aircond rumah sebagaimana kadar upah pasang meliputi harga pasang unit luar mahupun unit dalam yang disertakan dengan pemegang unit luar. Tambahan pula, penambahan gas mengikut jenis model aircond seperti R22, R410 dan R32 juga terkandung dalam kadar pasang. Harga pemasangan penghawa dingin komersial juga adalah lebih tinggi bagi memenuhi keperluan seperti pemasangan serta penyediaan saluran paip jua pendawaian yang sekurang-kurangnya memerlukan 10 kaki paip tembaga, 10 suku dawai elektrik dan sebagainya. Caj upah paling murah kami tawarkan boleh didapati sekarang di Kuala Lumpur, Johor serta Melaka, Malaysia.

Lokasi

Mengapa Pilih AcDingin?

Kami memberikan perkhidmatan terunggul kepada pelanggan dengan menurunkan kadar kerosakan dan gangguan operasi perniagaan anda tanpa kompromi. Kekerapan penyelengaran peralatan servis memastikan kos sentiasa terjamin. Sistem penyejukan yang berkualiti berhubung kait dengan impak penjimatan dalam jangka masa panjang. 

Dipercayai

Kami hanya menggunakan alat ganti yang berkualiti

Harga Berpatutan

Tinjauan tapak percuma dengan harga disesuaikan bajet anda

Cekap & Cepat

Tepat masa, amanah dan penyelenggaraan secara profesional

Profesional

Pakar aircond dan peti sejuk beku berpengalaman lebih 10 tahun

Jenama Aircond

Terdapat beberapa faktor perlu dipertimbangkan apabila memilih penghawa dingin bagi tempat penginapan. Ini termasuk jumlah bilik, ukuran bilik, susunan serta nilai estatika. Kesemua faktor yang terlibat ini penting kerana semua melibatkan kos. Pengusaha sudah cuba bekerja keras dalam membekalkan pelbagai jenis serta model aircond berfungsi dengan baik dan memastikan reka bentuk dapat mencantikkan lagi rumah. Terdapat model aircond yang tersembunyi.

Pasukan kami menawarkan penyelesaian untuk masalah anda ini dengan memberikan khidmat perunding percuma tidak kira kecil atau besar skala kerja. Pihak perunding kami berpengalaman dan terlatih dalam kejuruteraan pelbagai jenis penghawa dingin. Jom, apa tunggu lagi? Bayaran yang kami kenakan adalah berpatutan.

acson-aircon-image
york-aircon-image
panasonic-aircon-image
daikin-aircon-image
haier-aircon-image
topaire-aircon-image
sharp-aircon-image
carrier-aircon-image
midea-aircon-image
hitachi-aircon-image
samsung-aircon-image
lg-aircon-image

FAQ

Berapakah anggaran kos pemasangan penghawa dingin di Malaysia?

Anggaran kos servis pemasangan penghawa dingin rumah adalah antara RM80 - RM350. Kos adalah bergantung pada jenis penghawa dingin sama ada jenis penyonsang atau bukan penyonsang, jenis kerja tambahan seperti pendawaian, kawasan tempat pemasangan serta bilangan unit yang ingin dipasang.

Adakah harga kos penyelenggaraan penghawa dingin bergantung pada jenis servis yang diperlukan dan model penghawa dingin?

Ya, kos servis penghawa dingin bergantung pada jenis servis dan juga jenis penghawa dingin. Servis perlu dilakukan setiap 6 bulan bagi penghawa dingin rumah atau setahun sekali bagi penghawa dingin komersial. Sebelum kerja servis dijalankan, biasanya pembekal servis akan memeriksa keadaan dan prestasi unit penghawa dingin yang ingin diselenggara dan berunding dengan pengguna. Kerja-kerja servis adalah termasuk pemeriksaan paip air jika ada kebocoran, pembersihan penapis udara supaya bersih daripada debu/kotoran dan juga penambahan gas penyejuk jika penghawa dingin kurang sejuk.

Berapakah kos pembaikian penghawa dingin rosak?

Kos bagi mengenal pasti punca kerosakan dianggarkan dalam RM80. Kos membaiki penghawa dingin yang rosak bergantung pada jenis kerosakan dan juga kos penukaran alat ganti. Contohnya, jika kompressor atau motor penghawa dingin rosak, kos membaiki dan juga alat ganti adalah sangat tinggi kerana lebih sulit untuk membaiki. Jika hanya kerosakan yang ringan seperti kebocoran gas, maka ia hanya memerlukan penukaran paip getah.

Adakah kos pemasangan termasuk dalam harga pembelian penghawa dingin?

Kos pemasangan biasanya disertakan dalam pakej pembelian penghawa dingin terutama bagi penggunaan penghawa dingin di rumah kerana proses pemasangan di rumah adalah lebih mudah dan tidak memerlukan masa yang lama. Pemasangan penghawa dingin komersial adalah lebih sulit dan memerlukan pakar. Justeru, biasanya pengguna/pembeli menggunakan perkhidmatan pemasangan penghawa dingin daripada pakar bagi kerja-kerja pemasangan penghawa dingin komersial.

Testimoni

Rumah saya ada 4 aircond dan mereka siap kerja dalam masa 2 jam. Pekerja sangat mahir. Pasti guna lagi lain kali ! 

John Lee

Saya amat puas hati dengan servis aircond. Harga yang berpatutan and kakitangan yang cekap ! 

Mohd Annuar

Saya beli aircond dari jualan gudang dan perlu mencari kontraktor sendiri. Pemasangan aircond amat murah.

Yee Leng

Hubungi Kami

Alamat

Lot 6, Jalan Balakong Jaya 13,
43200 Balakong Jaya, Selangor

Waktu Operasi

Isnin - Sabtu 9am-6pm