Aircond Sharp Di KL & Selangor

Syarikat kami mendukung aircond jenama Sharp dan membekalkan perkhidmatan berkaitan di Kuala Lumpur dan Selangor. Pasukan kami terdiri daripada pakar dan juruteknik yang mahir dalam mengendalikan aircond Sharp yang pelbagai model. Selain itu, kami juga menyediakan perkhidmatan pasang aircond tanpa mengira bagi kegunaan rumah atau komersial. Di samping itu, syarikat kami juga menawarkan perkhidmatan servis bagi aircond anda secara terjadual supaya fungsi aircond sentiasa terjamin. Jika berdepan dengan kerosakan aircond, juruteknik kami turut boleh dihubungi untuk mendapatkan perkhidmatan baiki aircond dengan segera.

Untuk maklumat lanjut tentang aircond yang sesuai bagi keperluan anda, sila hubungi pasukan kami sekarang dengan telefon atau emel.

Komersial

Jangan menunggu kecemasan melanda. Perkhidmatan aircond komersial, peti sejuk beku dan chiller dapat memberi jaminan tanpa gangguan kepada pelanggan dengan kos penjimatan di samping melaraskan operasi harian sambil memberi perkhidmatan yang cemerlang.

Rumah

Persoalan yang perit malah sukar dijawab ramai; sudahkah tibanya masa untuk menggantikan penghawa dingin, peti sejuk dan chiller atau patutkah saya membaikinya? Kekadang ia lebih menfaatkan untuk membaiki dan ada juga masa dimana menggantikan aircond lebih berbaloi.

Sharp

Aircond jenama Sharp bagi kegunaan rumah datang dalam pelbagai model, kuasa kuda dan reka bentuk seperti model AHA9WCD (1HP), AHA12WCD (1.5HP), AHA18WCD (2HP) dan AHA24WCD (2.5HP). Aircond Sharp bukan sahaja direka untuk membekalkan hawa dingin, malah ia dapat mengeluarkan udara yang bersih dan segar melalui teknologi plasma kluster ion. Nombor model bagi aircond jenis ini termasuk AHXP10WHD (1HP), AHXP13WHD (1.5HP), AHXP18WHD (2HP), AHXP24WHD (2.5HP), AHXP10WMD (1HP), AHXP13WMD (1.5HP), AHXP18WMD (2HP), AHXP24WMD (2.5HP). Selain itu, aircond Sharp bermodel AHXP13VXD (1.5HP), AHXP10VXD (1HP), AHX9VED2 (1HP), AHX12VED2 (1.5HP), AHX18VED (2HP) dan AHX24VED (2.5HP) dapat mengurangkan penggunaan tenaga elektrik. Kami juga membekalkan aircond jenis kaset termasuk model GXA18TCV (2HP), GXA24TCV (2.5HP), GBX18SCR (2HP), GXX18SCR (2HP), GXX24SCR (2.5HP). Tambahan pula, juruteknik kami bersedia untuk memasang aircond di tapak anda termasuk model AHXP10UHD (1HP), AHXP13UHD (1.5HP), AHXP18UHD (2HP) dan AHXP24UHD (2.5HP). Apabila mengalami ketidakfungsian aircond sama ada model AHX9UED (1HP), AHX12UED (1.5HP), AHX18UED (2HP) atau AHX24UED (2.5HP), juruteknik kami dapat membaiki masalah aircond anda dengan segera setelah dihubungi. Akan tetapi, kami menyarankan agar servis aircond secara terjadual dijalankan bagi menjamin fungsi aircond anda. Kami menyediakan servis bagi aircond Sharp seperti  AHAP9SMD2 (1HP), AHAP12SMD2 (1.5HP), AHAP18SMD2 (2HP), AHAP24SMD2 (2.5HP), AHA9UCD (1HP), AHA12UCD (1.5HP), AHA19UCD (2HP), AHA24UCD (2.5HP).

Selain aircond rumah yang pelbagai model, syarikat kami juga merupakan pelopor dalam industri aircond yang menghasilkan pelbagai model aircond bagi kegunaan komersial. Aircond komersial lazimnya dipasang di restoran, kedai, pusat membeli-belah, pejabat, bilik pameran dan lain-lain bagi membekalkan suasana yang selesa kepada pengguna ruangan tersebut. Aircond komersial yang berkualiti bukan sahaja dapat mengeluarkan hawa dingin malah mengekalkan kesegaran persekitaran serta udara yang bersih. Antara model aircond komersial Sharp berkuasa kuda 3-3.5 HP yang kami bekalkan ialah GXA30TCV, GXA36TCV dan GXX30SCR. Selain itu, kami juga menyediakan aircond berkuasa kuda 4.5 HP dengan nombor model GXA42TCV dan GXX42SCR. Aircond yang berkuasa kuda tersebut dapat mendinginkan ruang yang luas dalam masa yang singkat. Tambahan pula, aircond terkini turut direka dengan penapis bagi menjamin udara dalam ruang tersebut bebas daripada debu atau kuman. Selain unit aircond dan alat ganti bagi aircond komersial Sharp kami tawarkan, pasukan kami juga terdiri daripada juruteknik yang bertauliah dalam mengendalikan aircond komersial. Ini termasuk pemasangan aircond di tapak anda selepas pembelian. Di samping itu, kami juga menyediakan servis aircond secara berskala bagi para pengguna aircond untuk menjaga kefungsian aircond anda. Malahan, anda boleh menghubungi pasukan kami bagi perkhidmatan baiki aircond yang teliti apabila berlakunya kerosakan atau ketidakfungsian aircond komersial.

Perkhidmatan Yang Ditawarkan 

Pembaikian

Pekerja servis aircond berasal dari Bandar Cheras, Malaysia datang dengan kelengkapan penuh serta mampu menyelenggara di tempat tinggal, pejabat dan lain-lain. 

Servis

Pekerja pencuci aircond kami dilatih secara profesional serta terjamin dilengkapi dengan segala kemahiran.

Pemasangan

Pekerja menjamin perkhidmatan ditawarkan dapat dipercayai, cekap serta berprofesional lagi mesra.

Mengapa Pilih AcDingin?

Kami memberikan perkhidmatan terunggul kepada pelanggan dengan menurunkan kadar kerosakan dan gangguan operasi perniagaan anda tanpa kompromi. Kekerapan penyelengaran peralatan servis memastikan kos sentiasa terjamin. Sistem penyejukan yang berkualiti berhubung kait dengan impak penjimatan dalam jangka masa panjang. 

Dipercayai

Kami hanya menggunakan alat ganti yang berkualiti

Harga Berpatutan

Tinjauan tapak percuma dengan harga disesuaikan bajet anda

Cekap & Cepat

Tepat masa, amanah dan penyelenggaraan secara profesional

Profesional

Pakar aircond dan peti sejuk beku berpengalaman lebih 10 tahun

Jenama Aircond

Terdapat beberapa faktor perlu dipertimbangkan apabila memilih penghawa dingin bagi tempat penginapan. Ini termasuk jumlah bilik, ukuran bilik, susunan serta nilai estatika. Kesemua faktor yang terlibat ini penting kerana semua melibatkan kos. Pengusaha sudah cuba bekerja keras dalam membekalkan pelbagai jenis serta model aircond berfungsi dengan baik dan memastikan reka bentuk dapat mencantikkan lagi rumah. Terdapat model aircond yang tersembunyi.

Pasukan kami menawarkan penyelesaian untuk masalah anda ini dengan memberikan khidmat perunding percuma tidak kira kecil atau besar skala kerja. Pihak perunding kami berpengalaman dan terlatih dalam kejuruteraan pelbagai jenis penghawa dingin. Jom, apa tunggu lagi? Bayaran yang kami kenakan adalah berpatutan.

acson-aircon-image
york-aircon-image
panasonic-aircon-image
daikin-aircon-image
haier-aircon-image
topaire-aircon-image
sharp-aircon-image
carrier-aircon-image
midea-aircon-image
hitachi-aircon-image
samsung-aircon-image
lg-aircon-image

FAQ

Apakah maksud penghawa dingin unit pisah dan di manakah ia biasanya digunakan?

Penghawa dingin unit pisah ialah salah satu model penyaman udara yang popular dalam kalangan pengguna. Unit pisah adalah sistem penyaman udara yang berasingan komponen unit pemeluwapan dan penyejatannya, atau dikenali sebagai unit dalam dan unit luar.

Apakah kriteria penting yang perlu diambil kira untuk pemasangan dan pemilihan penghawa dingin jenis unit pisah ?

Salah satu faktor penting yang perlu diambil kira sebelum mula mencari penghawa dingin jenis unit pisah yang paling sesuai ialah, pelanggan haruslah memeriksa kawasan yang ingin dipasang dan dapatkan ruang yang mempunyai ketinggian siling tidak kurang 10 kaki. Ruang atau tempat yang ingin dipasang penyaman udara juga memerlukan keadaan yang bersesuaian dengan sistem pendawaian, paip dan pembuangan air. Tambahan pula, kapasiti penyejukan pendingin udara yang sesuai penting untuk menentukan jenis penghawa dingin unit pisah bakal dibeli dan pasang kerana setiap kediaman mempunyai kebesaran ruang yang berbeza. 

Apakah jenis servis penyelenggaraan yang perlu untuk penghawa dingin jenis unit pisah?

Terdapat beberapa jenis servis yang kami tawarkan untuk penyaman udara jenis unit pisah, salah satunya adalah kami akan datang kembali ke tempat anda untuk pembersihan dan cucian penapis udara sekali setiap bulan atau berjadual untuk mengelakkan risiko penapis udara menjadi kotor, mengalami kebocoran, tersumbat dan cepat berhabuk dan mengekalkan kebersihannya. Selain itu, unit dalaman seperti kipas dan tempat takungan air perlu juga perlu diperiksa dan dicuci kerap dua bulan sekali bagi mengekalkan kebersihan yang sempurna. Manakala, prosedur pemeriksaan dan penyelenggaraan pemampat atau motor kipas bagi unit dalam harus dilakukan setiap 6 bulan sekali. Oleh itu, kami biasanya menyarankan pelanggan supaya menggunakan pakej penyelenggaraan kami di mana harga dan caj servis kami meliputi semua jenis servis yang dinyatakan, tidak seperti sesetengah syarikat yang lain. 

Testimoni

Rumah saya ada 4 aircond dan mereka siap kerja dalam masa 2 jam. Pekerja sangat mahir. Pasti guna lagi lain kali ! 

John Lee

Saya amat puas hati dengan servis aircond. Harga yang berpatutan and kakitangan yang cekap ! 

Mohd Annuar

Saya beli aircond dari jualan gudang dan perlu mencari kontraktor sendiri. Pemasangan aircond amat murah.

Yee Leng

Hubungi Kami

Alamat

Lot 6, Jalan Balakong Jaya 13,
43200 Balakong Jaya, Selangor

Waktu Operasi

Isnin - Sabtu 9am-6pm