Aircond Hitachi Di KL & Selangor

Syarikat kami merupakan pembekal utama produk dan perkhidmatan bagi aircond Hitachi di Kuala Lumpur dan Selangor. Aircond telah menjadi kelengkapan hidup kami yang mustahak pada masa kini dan dipasang di setiap tempat tanpa mengira rumah atau tempat komersial. Dengan ini, kami membekalkan aircond jenama Hitachi yang efisien dan berkualiti tinggi. Selain itu, pasukan kami turut terdiri daripada juruteknik yang berpengalaman dalam servis, baiki dan pasang aircond anda. Kami bersedia menjamin keselesaan persekitaran di tapak anda dengan perkhidmatan aircond kami yang bertauliah.

Bagi mengetahui jenis aircond yang sesuai atau ingin membuat temu janji, sila hubungi pasukan kami melalui telefon atau emel sekarang.  

Komersial

Jangan menunggu kecemasan melanda. Perkhidmatan aircond komersial, peti sejuk beku dan chiller dapat memberi jaminan tanpa gangguan kepada pelanggan dengan kos penjimatan di samping melaraskan operasi harian sambil memberi perkhidmatan yang cemerlang.

Rumah

Persoalan yang perit malah sukar dijawab ramai; sudahkah tibanya masa untuk menggantikan penghawa dingin, peti sejuk dan chiller atau patutkah saya membaikinya? Kekadang ia lebih menfaatkan untuk membaiki dan ada juga masa dimana menggantikan aircond lebih berbaloi.

Hitachi

Aircond Hitachi bagi kegunaan di rumah terbahagi kepada beberapa series dan berkuasa kuda di antara 1 hingga 2.5 HP. Series pertamanya ialah premium inverter series dengan nombor model RAS-VX10CJ (1HP), RAS-VX13CJ (1.5HP), RAS-VX18CJ (2HP) dan RAS-VX24CJ (2.5HP). Selain itu, kami juga membekalkan deluxe inverter series yang moden reka bentuknya seperti model RAS-SH10CKM (1HP), RAS-SH13CKM (1.5HP), RAS-SH18CKM (2HP) dan RAS-SH24CKM (2.5HP). RAS-SX10CJ (1HP) dan RAS-SX13CJ (1.5HP) pula merupakan jenis deluxe plus inverter. Jenis yang seterusnya ialah premium inverter (scene camera) series termasuk model RAS-VX10CG (1HP) dan RAS-VX13CG (1.5HP). Bagi standard inverter series pula, nombor model yang kami bekalkan ialah RAS-XH10CKM (1HP), RAS-XH13CKM (1.5HP), RAS-XH18CKM (2HP) dan RAS-XH24CKM (2.5HP). Bukan itu sahaja, kami juga menyediakan aircond Hitachi standard series yang bermodel nombor RAS-EH10CKM (1HP), RAS-EH13CKM (1.5HP), RAS-EH18CKM (2HP) dan RAS-EH24CKM (2.5HP). Tambahan pula, aircond jenis tingkap juga kami tawarkan seperti model nombor RA-08QDF (3/4HP), RA-10QDF (1HP) dan RA-13QDF (1.5HP). Di samping itu, pasukan juruteknik kami yang berpengalaman dan mahir mampu membantu anda dalam pasang aircond tanpa mengira unit baharu atau unit terpakai. Kami juga bersedia memberikan perkhidmatan servis aircond secara terjadual bagi menjamin aircond anda sentiasa berfungsi dengan efisien. Anda juga boleh menghubungi kami bagi perkhidmatan baiki aircond jika berlaku kerosakan.

Aircond bagi kegunaan komersial lazimnya berkuasa kuda lebih tinggi iaitu lebih daripada 3 HP bagi mengekalkan suhu dingin dan segar dalam ruangan yang serba luas. Syarikat kami juga membekalkan pelbagai model aircond Hitachi bagi kegunaan komersial sama ada di restoran, kedai, universiti, pusat membeli-belah, kilang, pejabat dan lain-lain. Antara jenis aircond komersial Hitachi ialah jenis kaset di mana ia dipasang di dalam siling dan mempunyai empat saluran angin. Nombor model aircond jenis kaset adalah seperti RCI-3.0TNZ1NH, RCI-4.0TNZ1NH, RCI-6.0TNZ1NH dan RCI-6.5TNZ1NH. Selain itu, kami juga membekalkan aircond Hitachi jenis siling lantai di mana ia boleh dipasang di atas lantai atau pada siling. Antara model aircond jenis siling lantai yang kami tawarkan ialah RPFC-3.0TNZ1NH, RPFC-4.0TNZ1NH, RPFC-6.0TNZ1NH dan RPFC-6.5TNZ1NH. Di damping itu, aircond jenis ducted ialah aircond dengan sistem saliran dalaman maka dapat mengelakkan pengumpulan debu atau kebocoran air. Nombor model bagi aircond jenis ducted ialah RPIM-3.0TNZ1NH, RPIM-4.0TNZ1NH, RPIM-6.0TNZ1NH dan RPIM-6.5TNZ1NH. Selain unit aircond Hitachi baharu kami sediakan, kami juga mempunyai pasukan juruteknik yang berdedikasi untuk memasangkan aircond di tapak anda. Bukan itu sahaja, kami juga menyediakan servis aircond secara terjadual bagi menjamin kefungsian aircond anda yang lancar. Apabila menghadapi masalah atau kerosakan pada aircond, pasukan kami juga boleh dihubungi untuk perkhidmatan baiki.

Perkhidmatan Yang Ditawarkan 

Pembaikian

Pekerja servis aircond berasal dari Bandar Cheras, Malaysia datang dengan kelengkapan penuh serta mampu menyelenggara di tempat tinggal, pejabat dan lain-lain. 

Servis

Pekerja pencuci aircond kami dilatih secara profesional serta terjamin dilengkapi dengan segala kemahiran.

Pemasangan

Pekerja menjamin perkhidmatan ditawarkan dapat dipercayai, cekap serta berprofesional lagi mesra.

Mengapa Pilih AcDingin?

Kami memberikan perkhidmatan terunggul kepada pelanggan dengan menurunkan kadar kerosakan dan gangguan operasi perniagaan anda tanpa kompromi. Kekerapan penyelengaran peralatan servis memastikan kos sentiasa terjamin. Sistem penyejukan yang berkualiti berhubung kait dengan impak penjimatan dalam jangka masa panjang. 

Dipercayai

Kami hanya menggunakan alat ganti yang berkualiti

Harga Berpatutan

Tinjauan tapak percuma dengan harga disesuaikan bajet anda

Cekap & Cepat

Tepat masa, amanah dan penyelenggaraan secara profesional

Profesional

Pakar aircond dan peti sejuk beku berpengalaman lebih 10 tahun

Jenama Aircond

Terdapat beberapa faktor perlu dipertimbangkan apabila memilih penghawa dingin bagi tempat penginapan. Ini termasuk jumlah bilik, ukuran bilik, susunan serta nilai estatika. Kesemua faktor yang terlibat ini penting kerana semua melibatkan kos. Pengusaha sudah cuba bekerja keras dalam membekalkan pelbagai jenis serta model aircond berfungsi dengan baik dan memastikan reka bentuk dapat mencantikkan lagi rumah. Terdapat model aircond yang tersembunyi.

Pasukan kami menawarkan penyelesaian untuk masalah anda ini dengan memberikan khidmat perunding percuma tidak kira kecil atau besar skala kerja. Pihak perunding kami berpengalaman dan terlatih dalam kejuruteraan pelbagai jenis penghawa dingin. Jom, apa tunggu lagi? Bayaran yang kami kenakan adalah berpatutan.

acson-aircon-image
york-aircon-image
panasonic-aircon-image
daikin-aircon-image
haier-aircon-image
topaire-aircon-image
sharp-aircon-image
carrier-aircon-image
midea-aircon-image
hitachi-aircon-image
samsung-aircon-image
lg-aircon-image

FAQ

Apakah maksud penghawa dingin unit pisah dan di manakah ia biasanya digunakan?

Penghawa dingin unit pisah ialah salah satu model penyaman udara yang popular dalam kalangan pengguna. Unit pisah adalah sistem penyaman udara yang berasingan komponen unit pemeluwapan dan penyejatannya, atau dikenali sebagai unit dalam dan unit luar.

Apakah kriteria penting yang perlu diambil kira untuk pemasangan dan pemilihan penghawa dingin jenis unit pisah ?

Salah satu faktor penting yang perlu diambil kira sebelum mula mencari penghawa dingin jenis unit pisah yang paling sesuai ialah, pelanggan haruslah memeriksa kawasan yang ingin dipasang dan dapatkan ruang yang mempunyai ketinggian siling tidak kurang 10 kaki. Ruang atau tempat yang ingin dipasang penyaman udara juga memerlukan keadaan yang bersesuaian dengan sistem pendawaian, paip dan pembuangan air. Tambahan pula, kapasiti penyejukan pendingin udara yang sesuai penting untuk menentukan jenis penghawa dingin unit pisah bakal dibeli dan pasang kerana setiap kediaman mempunyai kebesaran ruang yang berbeza. 

Apakah jenis servis penyelenggaraan yang perlu untuk penghawa dingin jenis unit pisah?

Terdapat beberapa jenis servis yang kami tawarkan untuk penyaman udara jenis unit pisah, salah satunya adalah kami akan datang kembali ke tempat anda untuk pembersihan dan cucian penapis udara sekali setiap bulan atau berjadual untuk mengelakkan risiko penapis udara menjadi kotor, mengalami kebocoran, tersumbat dan cepat berhabuk dan mengekalkan kebersihannya. Selain itu, unit dalaman seperti kipas dan tempat takungan air perlu juga perlu diperiksa dan dicuci kerap dua bulan sekali bagi mengekalkan kebersihan yang sempurna. Manakala, prosedur pemeriksaan dan penyelenggaraan pemampat atau motor kipas bagi unit dalam harus dilakukan setiap 6 bulan sekali. Oleh itu, kami biasanya menyarankan pelanggan supaya menggunakan pakej penyelenggaraan kami di mana harga dan caj servis kami meliputi semua jenis servis yang dinyatakan, tidak seperti sesetengah syarikat yang lain. 

Testimoni

Rumah saya ada 4 aircond dan mereka siap kerja dalam masa 2 jam. Pekerja sangat mahir. Pasti guna lagi lain kali ! 

John Lee

Saya amat puas hati dengan servis aircond. Harga yang berpatutan and kakitangan yang cekap ! 

Mohd Annuar

Saya beli aircond dari jualan gudang dan perlu mencari kontraktor sendiri. Pemasangan aircond amat murah.

Yee Leng

Hubungi Kami

Alamat

Lot 6, Jalan Balakong Jaya 13,
43200 Balakong Jaya, Selangor

Waktu Operasi

Isnin - Sabtu 9am-6pm