Jenis Aircond Rumah KL & Selangor

Adakah anda merancang untuk membeli aircond baharu bagi rumah anda di sekitar Kuala Lumpur dan Selangor? Usah risau, kami mampu menghapuskan kerisauan anda. Kami menyediakan khidmat kepakaran dan kecekapan kami dalam merancang dan memasang pembelian aircond dengan berbincang dan menerangkan secara menyeluruh dan lengkap jenis aircond yang paling sesuai dan sempurna untuk kediaman anda. Terdapat berbagai jenama aircond di pasaran, berikut merupakan antara limanya yang kami cadangkan. Kami menyediakan perkhidmatan seperti menjual aircond berbeza jenama, sekaligus dengan khidmat pemasangan dan servis penyelenggaraan.

Aircond merupakan peralatan elektrik yang paling kerap digunakan dalam kehidupan seharian masa kini. Maka, pengguna harus tahu cara penjagaan aircond yang betul supaya ia dapat berfungsi untuk mengekalkan kesejukan yang optimum dengan cekap dan tahan lama. Penggunaan secara kerap juga menyebabkan pengumpulan kotoran seperti habuk, bakteria serta kulat yang boleh mendatangkan alahan dan penyakit yang disebabkan olehnya. Pastikan anda sentiasa membersihkan aircond anda. Aircond anda juga haruslah tetap diperiksa secara berjadual atau berkala untuk mengelakkan sebarang kerosakan yang tidak dapat dibaiki. Antara penyelenggaraan aircond yang perlu dilakukan termasuklah pembersihan penapis aircond. Selain itu, pembersihan kedua-dua bahagian luaran serta dalaman aircond adalah penting. Jadi, pengguna biasanya memilih servis penyelengaraan kami bagi tujuan pembersihan aircond rumah. Sekiranya anda ada apa-apa pertanyaan atau ingin tahu lebih lanjut tentang model aircond yang paling sesuai bagi rumah anda dan cara penjagaannya, cepat hubungi juruteknik aircond kami sekarang atau datang melawat kami. Kami sentiasa siap sedia melayani anda sekiranya kami diperlukan dan kami menawarkan harga yang berpatutan untuk servis-servis kami.

Komersial

Jangan menunggu kecemasan melanda. Perkhidmatan aircond komersial, peti sejuk beku dan chiller dapat memberi jaminan tanpa gangguan kepada pelanggan dengan kos penjimatan di samping melaraskan operasi harian sambil memberi perkhidmatan yang cemerlang.

Rumah

Persoalan yang perit malah sukar dijawab ramai; sudahkah tibanya masa untuk menggantikan penghawa dingin, peti sejuk dan chiller atau patutkah saya membaikinya? Kekadang ia lebih menfaatkan untuk membaiki dan ada juga masa dimana menggantikan aircond lebih berbaloi.

Jenis Aircond

Bahagian luaran aircond hendaklah dipasang jauh daripada kawasan lingkungan air terutamanya ketika musim hujan. Ini kerana aircond akan mengalami kelembapan dan menghakiskan bahagian luaran dan dalamannya dalam jangka masa panjang. Jarak di antara siling dan aircond dalaman seharusnya tidak terlalu dekat dan sekurang-kurangnya terdapat ruang 7.5 cm atau lebih pada dinding. Bukan itu sahaja, aircond dalaman juga tidak sesuai dipasang di lokasi berhampiran dengan pintu dan tingkap. Ia boleh mengurangkan kadar penyejukan dalam ruang kerana hawa sejuk mudah keluar dari bilik. Oleh itu, Jenama York merupakan pilihan sesuai bagi ruang kecil kerana reka bentuknya kecil dan sederhana.

Ketidaksejukan aircond yang sedang beroperasi merupakan kejadian biasa dihadapi oleh pengguna. Oleh itu anda haruslah memeriksa dengan segera agar kerja pembaikan sempat dilakukan sebelum penyaman udara anda rosak sepenuhnya. Walaubagaimanapun, antara kebanyakan punca keadaan ini berlaku adalah seperti penapis udara tidak dibersihkan, tahap penyejuk rendah ataupun saliran pemampat udara tersumbat sehingga menyebabkan kebocoran udara sejuk. Selain itu, penghawa dingin Daikin biasanya akan mula mengeluarkan bunyi apabila dibuka selepas beberapa lama diguna. Bunyi bising yang dihasilkan adalah tanda bahawa getah ataupun sistem anda memerlukan pelincir, manakala bunyi kisaran menandakan galas motor pecah. Hubungi kami sekarang sekiranya anda berminat untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai prosedur dan servis membaiki, memasang atau servis-servis tambahan aircond rumah di Kuala Lumpur, Selangor dan lembah Klang, Malaysia.

Topaire

Aircond Topaire bagi penginapan mahupun komersial mempunyai dua model iaitu tanpa penyongsang serta DC penyongsang. Aircon tanpa penyongsang adalah kurang mahal berbanding model penyongsang DC kerana penyongsang DC mempunyai kelebihan di mana ia mampu menjimatkan kos penggunaan elektrik serta tenaga.

York

Aircond rumah jenama York mempunyai 2 model iaitu “Wall-Mounted Deluxe” serta “Wall-Mounted Premium”. Terdapat pula 2 model aircond komersial iaitu “Pakej serta Pemisah sistem DX” dan “Ducted Sistem”.

Daikin

Aircond Daikin untuk kegunaan rumah direka berserta teknologi VRV membolehkan suhu dikawal secara automatik di samping mampu menjimatkan penggunaan elektrik. Aircond komersial pula direka memakai teknologi Air Curtain turut terbahagi kepada dua model iaitu “Standard Air Curtain” dan “Turbo Air Curtain”.

Acson

Aircond rumah seperti “Wall Mounted” jenis inverter memberikan hawa nyaman pada tahap maksimum malah menjimatkan penggunaan tenaga. Aircond komersial jenis “Ceiling Cassette” menggunakan teknologi “Plasma” dapat menghasilkan udara segar serta bersih, malah udara sejuk diagihkan ke serata tempat secara pantas.

Panasonic

Aircond rumah jenis “Wall Mounted” merupakan model inverter tetapi terdapat juga 2 jenis iaitu “Sky Series” dan ”Aero Series”. Aircond komersial Panasonic pula terbahagi kepada dua iaitu jenis “Pemisah – Satu” sebagaimana unit luaran serta dalaman digabungkan, manakala “Multi Pemisah” pula membolehkan pengabungan sebuah kompresor aircond luaran berserta pelbagai jenis aircond dalaman (jenis tersebut biasanya digunakan untuk kawasan kian luas serta besar).

Perkhidmatan Yang Ditawarkan 

Pembaikian

Pekerja servis aircond berasal dari Bandar Cheras, Malaysia datang dengan kelengkapan penuh serta mampu menyelenggara di tempat tinggal, pejabat dan lain-lain. 

Servis

Pekerja pencuci aircond kami dilatih secara profesional serta terjamin dilengkapi dengan segala kemahiran.

Pemasangan

Pekerja menjamin perkhidmatan ditawarkan dapat dipercayai, cekap serta berprofesional lagi mesra.

Mengapa Pilih AcDingin?

Kami memberikan perkhidmatan terunggul kepada pelanggan dengan menurunkan kadar kerosakan dan gangguan operasi perniagaan anda tanpa kompromi. Kekerapan penyelengaran peralatan servis memastikan kos sentiasa terjamin. Sistem penyejukan yang berkualiti berhubung kait dengan impak penjimatan dalam jangka masa panjang. 

Dipercayai

Kami hanya menggunakan alat ganti yang berkualiti

Harga Berpatutan

Tinjauan tapak percuma dengan harga disesuaikan bajet anda

Cekap & Cepat

Tepat masa, amanah dan penyelenggaraan secara profesional

Profesional

Pakar aircond dan peti sejuk beku berpengalaman lebih 10 tahun

Jenama Aircond

Terdapat beberapa faktor perlu dipertimbangkan apabila memilih penghawa dingin bagi tempat penginapan. Ini termasuk jumlah bilik, ukuran bilik, susunan serta nilai estatika. Kesemua faktor yang terlibat ini penting kerana semua melibatkan kos. Pengusaha sudah cuba bekerja keras dalam membekalkan pelbagai jenis serta model aircond berfungsi dengan baik dan memastikan reka bentuk dapat mencantikkan lagi rumah. Terdapat model aircond yang tersembunyi.

Pasukan kami menawarkan penyelesaian untuk masalah anda ini dengan memberikan khidmat perunding percuma tidak kira kecil atau besar skala kerja. Pihak perunding kami berpengalaman dan terlatih dalam kejuruteraan pelbagai jenis penghawa dingin. Jom, apa tunggu lagi? Bayaran yang kami kenakan adalah berpatutan.

acson-aircon-image
york-aircon-image
panasonic-aircon-image
daikin-aircon-image
haier-aircon-image
topaire-aircon-image
sharp-aircon-image
carrier-aircon-image
midea-aircon-image
hitachi-aircon-image
samsung-aircon-image
lg-aircon-image

FAQ

Apakah maksud penghawa dingin unit pisah dan di manakah ia biasanya digunakan?

Penghawa dingin unit pisah ialah salah satu model penyaman udara yang popular dalam kalangan pengguna. Unit pisah adalah sistem penyaman udara yang berasingan komponen unit pemeluwapan dan penyejatannya, atau dikenali sebagai unit dalam dan unit luar.

Apakah kriteria penting yang perlu diambil kira untuk pemasangan dan pemilihan penghawa dingin jenis unit pisah ?

Salah satu faktor penting yang perlu diambil kira sebelum mula mencari penghawa dingin jenis unit pisah yang paling sesuai ialah, pelanggan haruslah memeriksa kawasan yang ingin dipasang dan dapatkan ruang yang mempunyai ketinggian siling tidak kurang 10 kaki. Ruang atau tempat yang ingin dipasang penyaman udara juga memerlukan keadaan yang bersesuaian dengan sistem pendawaian, paip dan pembuangan air. Tambahan pula, kapasiti penyejukan pendingin udara yang sesuai penting untuk menentukan jenis penghawa dingin unit pisah bakal dibeli dan pasang kerana setiap kediaman mempunyai kebesaran ruang yang berbeza. 

Apakah jenis servis penyelenggaraan yang perlu untuk penghawa dingin jenis unit pisah?

Terdapat beberapa jenis servis yang kami tawarkan untuk penyaman udara jenis unit pisah, salah satunya adalah kami akan datang kembali ke tempat anda untuk pembersihan dan cucian penapis udara sekali setiap bulan atau berjadual untuk mengelakkan risiko penapis udara menjadi kotor, mengalami kebocoran, tersumbat dan cepat berhabuk dan mengekalkan kebersihannya. Selain itu, unit dalaman seperti kipas dan tempat takungan air perlu juga perlu diperiksa dan dicuci kerap dua bulan sekali bagi mengekalkan kebersihan yang sempurna. Manakala, prosedur pemeriksaan dan penyelenggaraan pemampat atau motor kipas bagi unit dalam harus dilakukan setiap 6 bulan sekali. Oleh itu, kami biasanya menyarankan pelanggan supaya menggunakan pakej penyelenggaraan kami di mana harga dan caj servis kami meliputi semua jenis servis yang dinyatakan, tidak seperti sesetengah syarikat yang lain. 

Testimoni

Rumah saya ada 4 aircond dan mereka siap kerja dalam masa 2 jam. Pekerja sangat mahir. Pasti guna lagi lain kali ! 

John Lee

Saya amat puas hati dengan servis aircond. Harga yang berpatutan and kakitangan yang cekap ! 

Mohd Annuar

Saya beli aircond dari jualan gudang dan perlu mencari kontraktor sendiri. Pemasangan aircond amat murah.

Yee Leng

Hubungi Kami

Alamat

Lot 6, Jalan Balakong Jaya 13,
43200 Balakong Jaya, Selangor

Waktu Operasi

Isnin - Sabtu 9am-6pm