Jenis Aircond Rumah KL & Selangor

Terdapat berbagai jenama Aircond di pasaran, berikut merupakan antara limanya yang kami cadangkan. Cap berikut kami ada jual aircond baru, menyiapkan pemasangan serta servis berkaitan.

Aircon mungkin antara peralatan paling kerap diguna maka pengguna harus tahu cara penjagaan aircond supaya ia dapat berfungsi secara cekap serta dapat digunakan lama. Penggunaan secara kerap juga menyebabkan aircond mengumpul kotoran, habuk, bakteria berbahaya, kuman serta kulat. Antara servis perlu dilakukan termasuk pembersihan penapis aircond. Penapis aircond rumah di Kuala Lumpur serta Selangor, Malaysia biasanya berjenama Acson serta Panasonic. Selain itu, pembersihan peralatan kedua-dua alat luaran serta dalaman juga adalah penting dan kebiasaannya pengguna menggunakan perkhidmatan servis bagi tujuan pembersihan ini.

Komersial

Jangan menunggu kecemasan melanda. Perkhidmatan aircond komersial, peti sejuk beku dan chiller dapat memberi jaminan tanpa gangguan kepada pelanggan dengan kos penjimatan di samping melaraskan operasi harian sambil memberi perkhidmatan yang cemerlang.

Rumah

Persoalan yang perit malah sukar dijawab ramai; sudahkah tibanya masa untuk menggantikan penghawa dingin, peti sejuk dan chiller atau patutkah saya membaikinya? Kekadang ia lebih menfaatkan untuk membaiki dan ada juga masa dimana menggantikan aircond lebih berbaloi.

Jenis Aircond 

Aircond luaran hendaklah dipasang jauh daripada kawasan lingkungan air terutamanya ketika hujan. Ia akan menghakis badan dan bahagian dalaman peralatan tersebut buat jangka masa panjang.

Jarak diantara siling dan aircond dalaman seharusnya tidak terlalu dekat dan sekurang-kurangnya terdapat ruang 7.5 cm atau lebih. Bukan itu sahaja, aircond dalaman juga tidak sesuai dipasang di lokasi berhampiran dengan pintu. Ia boleh mengurangkan kadar penyejukan alam ruang kerana hawa nyaman mudah keluar dari bilik tidur. Oleh itu, Jenama York merupakan pilihan sesuai bagi ruang kecil kerana reka bentuknya kecil dan sederhana.

Ketidaksejukan aircond sedang beroperasi merupakan kejadian biasa dihadapi oleh pengguna. Keadaan ini memberi isyarat bahawa penghawa dingin memerlukan pemeriksaan serta pembaikan yang serius. Walaubagaimanapun, ianya terdapat berbagai sebab yang berpotensi seperti penapis udara kotor, tahap penyejuk rendah, ataupun saliran kondesen terhalang sehingga menyebabkan udara sejuk bocor. Selain itu,penghawa dingin Daikin kebiasaannya mengeluarkan bunyi yang pelik apabila menghidupkannya selepas beberapa lama digunakan. Bunyi yang dihasilkan menunjukkan terdapat masalah dimana bunyi seakan memekik mungkin ia menunjukkan bahawa getah ataupun sistem anda memerlukan pelincir, manakala bunyi pengisaran menandakan galas motor pecah. Hubungi centre kami sekarang bagi maklumat selanjutnya bagi servis murah di Kuala Lumpur, Selangor dan Klang Valley, Malaysia.

Topaire

Aircond Topaire bagi penginapan mahupun komersial mempunyai dua model  iaitu tanpa penyongsang serta DC penyongsang. Aircon tanpa penyongsang berharga kian murah berbandingkan model penyongsang DC kerana penyongsang DC mempunyai kelebihan di mana ia mampu menjimatkan kos penggunaan elektrik serta tenaga.

York

Aircond rumah York mempunyai 2 model iaitu “Wall-Mounted Deluxe” serta “Wall-Mounted Premium”. Terdapat pula 2 model aircond komersial iaitu “Pakej serta Pemisah sistem DX” jua “Ducted Sistem”.

Daikin

Aircond Daikin untuk kegunaan rumah direka berserta teknologi VRV membolehkan suhu dikawal secara automatik disamping mampu menjimatkan penggunaan elektrik. Aircond komersial pula direka memakai teknologi Air Curtain turut terbahagi pada dua model iaitu “ Standard Air Curtain” jua “Turbo Air Curtain”.

Acson

Aircon rumah seperti “Wall Mounted” jenis inverter memberikan hawa nyaman di tahap maksimum jua menjimatkan penggunaan tenaga. Aircond komersial jenis “Ceiling Cassette” menggunakan teknologi “Plasma” di mana ia menghasilkan udara segar serta bersih malah udara diagagihkan udara ke serata tempat secara pantas.

Panasonic

Aircond rumah seperti “Wall Mounted” merupakan model inverter tetapi terdapat juga 2 jenis iaitu “Sky Series” &”Aero Series”. Aircond Komersial Panasonic pula terbahagi kepada dua iaitu jenis “Pemisah – Satu” dimana unit luaran serta dalaman digabungkan, manakala “Multi Pemisah” pula membolehkan pengabungan sebuah kompresor aircon luaran berserta pelbagai jenis aircon dalaman (jenis tersebut biasanya digunakan untuk kawasan kian luas serta besar).

Perkhidmatan Yang Ditawarkan 

Pembaikian

Pekerja servis aircond berasal dari Bandar Cheras, Malaysia datang dengan kelengkapan penuh serta mampu menyelenggara di tempat tinggal, pejabat dan lain-lain. 

Servis

Pekerja pencuci aircond terlatih secara profesional, diiktiraf serta diinsuranskan dengan segala kemahiran lengkap. 

Pemasangan

Pekerja menjamin perkhidmatan ditawarkan dapat dipercayai, cekap serta pengalaman berprofesional dengan senyuman sepanjang masa. 

Mengapa Pilih AcDingin?

Kami memberikan perkhidmatan terunggul kepada pelanggan dengan menurunkan kadar kerosakan dan gangguan operasi perniagaan anda tanpa kompromi. Kekerapan penyelengaran peralatan servis memastikan kos sentiasa terjamin. Sistem penyejukan yang berkualiti berhubung kait dengan impak penjimatan dalam jangka masa panjang. 

Dipercayai

Kami hanya menggunakan alat ganti yang berkualiti

Harga Berpatutan

Tinjauan tapak percuma dengan harga disesuaikan bajet anda

Cekap & Cepat

Tepat masa, amanah dan penyelenggaraan secara profesional

Profesional

Pakar aircond dan peti sejuk beku berpengalaman lebih 10 tahun

Jenama Aircond

Apabila memilih penghawa dingin bagi tempat penginapan, ada beberapa faktor perlu anda pertimbangkan.  Jumlah bilik, ukuran bilik, susunan serta nilai astatika, semua ini penting kerana semua melibatkan kos. Pengusaha sudah bekerja keras dalam memberikan pelbagai jenis serta model bagi memastikan rupa jua nilai astatika akan mencantikkan lagi rumah, terdapat juga sesetengah model seperti tidak nampak unit penghawa dingin itu ada dalam bilik itu.

Pasukan kami menawarkan khidmat perunding percuma tidak kira kecil atau besar kerja itu. Pihak perunding kami berpengalaman dalam kejuruteraan pelbagai jenis penghawa dingin. 

FAQ

Apakah maksud penghawa dingin unit pisah dan biasa digunakan di mana?

Penghawa dingin unit pisah ialah salah satu model penyaman udara yang popular di kalangan pengguna. Unit pisah adalah sistem penyaman udara yang berasingan unit pemeluwapan dan penyejatan yang di panggil unit dalam dan unit luar.

Apakah kriteria penting yang perlu di ambil kira untuk pemasangan dan pemilihan penghawa dingin jenis unit pisah ?

Faktor penting yang perlu di ambil kira sebelum membeli penghawa dingin jenis unit pisah, salah satunya adalah kawasan yang ingin di pasang haruslah mempunyai ketinggian siling sekurang-kurangnya 10 kaki. Ruang atau tempat yang ingin dipasang penyaman udara juga haruslah bersesuaian dengan sistem pendawaian, paip dan pembuangan air. Tambahan juga, memilih kapasiti penyejukan yang tepat penting untuk menentukan jenis penghawa dingin unit pisah yang perlu dibeli dan pasang. 

Apakah jenis jenis servis penyelenggaraan yang perlu untuk penghawa dingin jenis unit pisah?

Ya, kami membuat pemasangan. 

Testimoni

Rumah saya ada 4 aircond dan mereka siap kerja dalam masa 2 jam. Pekerja sangat mahir. Pasti guna lagi lain kali ! 

John Lee

Saya amat puas hati dengan servis aircond. Harga yang berpatutan and kakitangan yang cekap ! 

Mohd Annuar

Saya beli aircond dari jualan gudang dan perlu mencari kontraktor sendiri. Pemasangan NHN aircond amat murah. 

Yee Leng

Hubungi Kami

Alamat

Lot 1G-E, Block E,
Jalan 18/14,
Taman Sri Serdang,
43300, Sri Kembangan, Selangor

Waktu Operasi

Isnin - Sabtu 9am-6pm

Sertailah senarai emel kami untuk menerima promosi dan berita terkini!

Sertailah senarai emel kami untuk menerima promosi dan berita terkini!

Anda telah berjaya memasuki senarai emel kami