Jenis Aircond Rumah KL & Selangor

Merancangkan untuk membeli aircond baharu bagi rumah anda di Kuala Lumpur dan Selangor? Pakar kami dapat menyusulkan jenis aircond rumah yang sesuai berdasarkan keperluan tapak anda. Terdapat berbagai jenama aircond di pasaran, berikut merupakan antara limanya yang kami cadangkan. Kami menjual aircond baharu cap berikut, menyiapkan pemasangan serta servis penyelenggaraan berkaitan. 

Aircond merupakan peralatan elektrik yang paling kerap digunakan dalam kehidupan seharian masa kini. Maka, pengguna harus tahu cara penjagaan aircond yang betul supaya ia dapat berfungsi secara cekap serta tahan lama. Penggunaan secara kerap juga menyebabkan aircond mengumpul kotoran, habuk, kuman serta kulat. Antara penyelenggaraan aircond yang perlu dilakukan termasuk pembersihan penapis aircond. Selain itu, pembersihan kedua-dua bahagian luaran serta dalaman aircond adalah penting. Jadi, pengguna biasanya menggunakan servis penyelengaraan syarikat kami bagi tujuan pembersihan aircond rumah. Ingin tahu lebih tentang model aircond yang paling sesuai bagi rumah anda serta cara penjagaan, terus kunjung atau hubungi pakar aircond kami sekarang.

Komersial

Jangan menunggu kecemasan melanda. Perkhidmatan aircond komersial, peti sejuk beku dan chiller dapat memberi jaminan tanpa gangguan kepada pelanggan dengan kos penjimatan di samping melaraskan operasi harian sambil memberi perkhidmatan yang cemerlang.

Rumah

Persoalan yang perit malah sukar dijawab ramai; sudahkah tibanya masa untuk menggantikan penghawa dingin, peti sejuk dan chiller atau patutkah saya membaikinya? Kekadang ia lebih menfaatkan untuk membaiki dan ada juga masa dimana menggantikan aircond lebih berbaloi.

Jenis Aircond

Bahagian luaran aircond hendaklah dipasang jauh daripada kawasan lingkungan air terutamanya ketika musim hujan. Ini kerana air hujan akan menghakiskan badan dan bahagian dalaman peralatan tersebut buat jangka masa panjang.

Jarak di antara siling dan aircond dalaman seharusnya tidak terlalu dekat dan sekurang-kurangnya terdapat ruang 7.5 cm atau lebih. Bukan itu sahaja, aircond dalaman juga tidak sesuai dipasang di lokasi berhampiran dengan pintu. Ia boleh mengurangkan kadar penyejukan alam ruang kerana hawa nyaman mudah keluar dari bilik. Oleh itu, Jenama York merupakan pilihan sesuai bagi ruang kecil kerana reka bentuknya kecil dan sederhana.

Ketidaksejukan aircond yang sedang beroperasi merupakan kejadian biasa dihadapi oleh pengguna. Keadaan ini memberi isyarat bahawa penghawa dingin memerlukan pemeriksaan serta pembaikian yang serius. Walaubagaimanapun, antara sebab keadaan ini berlaku adalah seperti penapis udara kotor, tahap penyejuk rendah ataupun saliran kondesen terhalang sehingga menyebabkan udara sejuk bocor. Selain itu, penghawa dingin Daikin biasanya mengeluarkan bunyi pelik apabila dibuka selepas beberapa lama diguna. Bunyi memekik yang dihasilkan menunjukkan bahawa getah ataupun sistem anda memerlukan pelincir, manakala bunyi pengisahan menandakan galas motor pecah. Hubungi centre kami sekarang bagi maklumat selanjutnya bagi servis murah di Kuala Lumpur, Selangor dan Klang Valley, Malaysia.

Topaire

Aircond Topaire bagi penginapan mahupun komersial mempunyai dua model  iaitu tanpa penyongsang serta DC penyongsang. Aircon tanpa penyongsang berharga kian murah berbandingkan model penyongsang DC kerana penyongsang DC mempunyai kelebihan di mana ia mampu menjimatkan kos penggunaan elektrik serta tenaga.

York

Aircond rumah jenama York mempunyai 2 model iaitu “Wall-Mounted Deluxe” serta “Wall-Mounted Premium”. Terdapat pula 2 model aircond komersial iaitu “Pakej serta Pemisah sistem DX” dan “Ducted Sistem”.

Daikin

Aircond Daikin untuk kegunaan rumah direka berserta teknologi VRV membolehkan suhu dikawal secara automatik di samping mampu menjimatkan penggunaan elektrik. Aircond komersial pula direka memakai teknologi Air Curtain turut terbahagi kepada dua model iaitu “Standard Air Curtain” dan “Turbo Air Curtain”.

Acson

Aircond rumah seperti “Wall Mounted” jenis inverter memberikan hawa nyaman pada tahap maksimum malah menjimatkan penggunaan tenaga. Aircond komersial jenis “Ceiling Cassette” menggunakan teknologi “Plasma” dapat menghasilkan udara segar serta bersih, malah udara sejuk diagihkan ke serata tempat secara pantas.

Panasonic

Aircond rumah jenis “Wall Mounted” merupakan model inverter tetapi terdapat juga 2 jenis iaitu “Sky Series” dan ”Aero Series”. Aircond komersial Panasonic pula terbahagi kepada dua iaitu jenis “Pemisah – Satu” sebagaimana unit luaran serta dalaman digabungkan, manakala “Multi Pemisah” pula membolehkan pengabungan sebuah kompresor aircond luaran berserta pelbagai jenis aircond dalaman (jenis tersebut biasanya digunakan untuk kawasan kian luas serta besar).

Perkhidmatan Yang Ditawarkan 

Pembaikian

Pekerja servis aircond berasal dari Bandar Cheras, Malaysia datang dengan kelengkapan penuh serta mampu menyelenggara di tempat tinggal, pejabat dan lain-lain. 

Servis

Pekerja pencuci aircond kami dilatih secara profesional serta terjamin dilengkapi dengan segala kemahiran.

Pemasangan

Pekerja menjamin perkhidmatan ditawarkan dapat dipercayai, cekap serta berprofesional lagi mesra.

Mengapa Pilih AcDingin?

Kami memberikan perkhidmatan terunggul kepada pelanggan dengan menurunkan kadar kerosakan dan gangguan operasi perniagaan anda tanpa kompromi. Kekerapan penyelengaran peralatan servis memastikan kos sentiasa terjamin. Sistem penyejukan yang berkualiti berhubung kait dengan impak penjimatan dalam jangka masa panjang. 

Dipercayai

Kami hanya menggunakan alat ganti yang berkualiti

Harga Berpatutan

Tinjauan tapak percuma dengan harga disesuaikan bajet anda

Cekap & Cepat

Tepat masa, amanah dan penyelenggaraan secara profesional

Profesional

Pakar aircond dan peti sejuk beku berpengalaman lebih 10 tahun

Jenama Aircond

Terdapat beberapa faktor perlu dipertimbangkan apabila memilih penghawa dingin bagi tempat penginapan. Ini termasuk jumlah bilik, ukuran bilik, susunan serta nilai astatika. Kesemua faktor ini penting kerana semua melibatkan kos. Pengusaha sudah bekerja keras dalam membekalkan pelbagai jenis serta model aircond bagi memastikan reka bentuk dapat mencantikkan lagi rumah. Terdapat model aircond yang tersembunyi.

Pasukan kami menawarkan khidmat perunding percuma tidak kira kecil atau besar kerja itu. Pihak perunding kami berpengalaman dalam kejuruteraan pelbagai jenis penghawa dingin. 

FAQ

Apakah maksud penghawa dingin unit pisah dan di manakah ia biasa diguna?

Penghawa dingin unit pisah ialah salah satu model penyaman udara yang popular dalam kalangan pengguna. Unit pisah adalah sistem penyaman udara yang berasingan unit pemeluwapan dan penyejatan, atau dikenali sebagai unit dalam dan unit luar.

Apakah kriteria penting yang perlu diambil kira untuk pemasangan dan pemilihan penghawa dingin jenis unit pisah ?

Salah satu faktor penting yang perlu diambil kira sebelum membeli penghawa dingin jenis unit pisah ialah kawasan yang ingin dipasang haruslah mempunyai ketinggian siling sekurang-kurangnya 10 kaki. Ruang atau tempat yang ingin dipasang penyaman udara juga haruslah bersesuaian dengan sistem pendawaian, paip dan pembuangan air. Tambahan pula, kapasiti penyejukan yang sesuai penting untuk menentukan jenis penghawa dingin unit pisah bakal dibeli dan pasang.

Apakah jenis servis penyelenggaraan yang perlu untuk penghawa dingin jenis unit pisah?

Terdapat beberapa jenis servis yang kami tawarkan untuk penyaman udara jenis unit pisah, salah satunya adalah membersihkan penapis udara sekali setiap bulan untuk mengelakkan  penapis udara menjadi kotor dan cepat berhabuk. Selain itu, unit dalaman seperti kipas dan tempat takungan air perlu diperiksa dan dicuci sekali setiap dua bulan. Manakala, servis untuk pemampat atau motor kipas bagi unit dalam harus diselenggara setiap 6 bulan sekali. Oleh itu, kami biasanya menyarankan pelanggan supaya menggunakan pakej penyelenggaraan kami di mana harga servis kami meliputi semua jenis servis yang dinyatakan.

Testimoni

Rumah saya ada 4 aircond dan mereka siap kerja dalam masa 2 jam. Pekerja sangat mahir. Pasti guna lagi lain kali ! 

John Lee

Saya amat puas hati dengan servis aircond. Harga yang berpatutan and kakitangan yang cekap ! 

Mohd Annuar

Saya beli aircond dari jualan gudang dan perlu mencari kontraktor sendiri. Pemasangan NHN aircond amat murah. 

Yee Leng

Hubungi Kami

Alamat

253C , Jalan Besar,
43300, Seri Kembangan, Selangor

Waktu Operasi

Isnin - Sabtu 9am-6pm

Sertailah senarai emel kami untuk menerima promosi dan berita terkini!

Sertailah senarai emel kami untuk menerima promosi dan berita terkini!

Anda telah berjaya memasuki senarai emel kami