Jenis Penyaman Udara Di KL & Selangor

Syarikat kami menawarkan pelbagai jenis penyaman udara kepada penduduk dan pengusaha di Kuala Lumpur dan Selangor. Perbezaan antara penyaman udara penginapan daripada komersial ialah penyaman udara perumahan biasanya model pisah (split), tingkap (window) jua model mudah alih (portable). Manakala, aircond komersial pula memakai sistem pengendalian udara (Air Handling). Aircond kegunaan komersial melibatkan kos pemasangan serta kerja penyelenggaraan yang lebih rumit berbandingkan kegunaan biasa. Tambahan pula, penyaman udara tempat tinggal bersifat ringkas maka tidak memerlukan ruang kian besar bagi pemasangan. Ianya jua tidak memerlukan penggunaan elektrik tinggi berbanding dengan penyaman udara kegunaan komersial. Hubungi pasukan jualan kami bagi maklumat lebih lanjut tentang jenis penyaman udara yang sesuai berdasarkan keperluan anda. Anda boleh mengunjungi syarikat kami terus, menelefon atau hantar emel kepada kami.

 

Aircond 1 HP

Penyaman udara berkuasa kuda 1 mempunyai kapasiti pendinginan antara 9000BTU/jam sehingga 10000BTU/jam. Jenis tersebut sesuai dipasang di kawasan ataupun bilik bersaiz kecil seperti bilik tidur. Harganya paling murah berbanding dengan model berkapasiti besar. Selain itu, model tersebut dapat menjimatkan penggunaan tenaga elektrik. Tambahan pula, pembeli model aircond berkuasa kuda 1 biasanya akan mendapat waranti jangka hayat selama 1 hingga 2 tahun berdasarkan jenis model dan jenama.

Aircond 2 HP

Penyaman udara berkuasa kuda 2 mempunyai bacaan BTU di antara 17,000 – 18,000 per jam maka boleh membekalkan udara sejuk dengan cepat. Pemilihan model aircond berkuasa kuda 2 amatlah penting dan pelanggan haruslah mengkaji terlebih dahulu bagi kesesuaian pemasangan pada tempat diinginkan. Pertimbangan perlu kerana ia tidak sesuai bagi ruangan kecil malah mengakibatkan penggunaan dan pembaziran elektrik. Dari segi harga pula, model ini adalah lebih mahal berbanding dengan model berkapasiti kuasa yang rendah. Aircond berkuasa 2HP ini sesuai untuk dipasang dalam ruang yang luas seperti ruang tamu, pejabat, dewan dan universiti ataupun bilik mesyuarat. Ia juga sesuai untuk dipasang di kedai makan mahupun pasar mini.

Unit Pisah

Salah satu jenis model penyaman udara ialah peralatan pisah. Ianya terdiri daripada peralatan dalaman (indoor) berserta pencantuman luaran (outdoor). Peralatan dalaman memasuki penyejat bersama kipas penyejat dipasang dalam bilik dikehendaki manakala peralatan luaran terdiri daripada pemeluwap, pemaipan, kipas pemeluwap berserta alat lain terletak dekat kawasan luar bangunan. Model peralatan pisah mendapat sambutan paling laris di pasaran kerana ia mudah dipasang. Terdapat pelbagai kapasiti pendinginan dan harga bagi model penyaman udara ini. Tambahan pula, model tersebut direka berserta teknologi kawalan jauh bagi mengawal suhu mengikut keperluan pengguna. Ia pula membolehkan pengguna menetapkan masa operasi aircond tersebut. Akhirnya, penyaman udara jenis unit pisah senang dijaga.

Aircond Siling

Salah satu model penyaman udara bermodel pisah ialah jenis penyaman udara siling. Penyaman udara jenis tersebut biasa dipasang pada penjuru atas sesebuah bilik sebagai contoh bilik tidur. Peralatan dalaman bagi model tersebut akan dipasang pada siling sama ada memakai “wall plug” ataupun lain-lain lagi. Penyaman udara jenis model siling biasa digunakan bagi bilik mesyuarat, bilik tidur dan sebagainya. Antara kelebihan penyaman udara model siling ialah penggunaan lapangan yang minima serta tahap kecekapan yang tinggi. Tambahan pula, reka bentuk model tersebut terdapat pelbagai saiz mahupun kapasiti penyejukan.

Perkhidmatan Yang Ditawarkan 

Pembaikian

Pekerja servis aircond berasal dari Bandar Cheras, Malaysia datang dengan kelengkapan penuh serta mampu menyelenggara di tempat tinggal, pejabat dan lain-lain. 

Servis

Pekerja pencuci aircond kami dilatih secara profesional serta terjamin dilengkapi dengan segala kemahiran.

Pemasangan

Pekerja menjamin perkhidmatan ditawarkan dapat dipercayai, cekap serta berprofesional lagi mesra.

Mengapa Pilih AcDingin?

Kami memberikan perkhidmatan terunggul kepada pelanggan dengan menurunkan kadar kerosakan dan gangguan operasi perniagaan anda tanpa kompromi. Kekerapan penyelengaran peralatan servis memastikan kos sentiasa terjamin. Sistem penyejukan yang berkualiti berhubung kait dengan impak penjimatan dalam jangka masa panjang. 

Dipercayai

Kami hanya menggunakan alat ganti yang berkualiti

Harga Berpatutan

Tinjauan tapak percuma dengan harga disesuaikan bajet anda

Cekap & Cepat

Tepat masa, amanah dan penyelenggaraan secara profesional

Profesional

Pakar aircond dan peti sejuk beku berpengalaman lebih 10 tahun

Jenama Aircond

Terdapat beberapa faktor perlu dipertimbangkan apabila memilih penghawa dingin bagi tempat penginapan. Ini termasuk jumlah bilik, ukuran bilik, susunan serta nilai estatika. Kesemua faktor yang terlibat ini penting kerana semua melibatkan kos. Pengusaha sudah cuba bekerja keras dalam membekalkan pelbagai jenis serta model aircond berfungsi dengan baik dan memastikan reka bentuk dapat mencantikkan lagi rumah. Terdapat model aircond yang tersembunyi.

Pasukan kami menawarkan penyelesaian untuk masalah anda ini dengan memberikan khidmat perunding percuma tidak kira kecil atau besar skala kerja. Pihak perunding kami berpengalaman dan terlatih dalam kejuruteraan pelbagai jenis penghawa dingin. Jom, apa tunggu lagi? Bayaran yang kami kenakan adalah berpatutan.

acson-aircon-image
york-aircon-image
panasonic-aircon-image
daikin-aircon-image
haier-aircon-image
topaire-aircon-image
sharp-aircon-image
carrier-aircon-image
midea-aircon-image
hitachi-aircon-image
samsung-aircon-image
lg-aircon-image

FAQ

Apakah maksud penghawa dingin unit pisah dan di manakah ia biasanya digunakan?

Penghawa dingin unit pisah ialah salah satu model penyaman udara yang popular dalam kalangan pengguna. Unit pisah adalah sistem penyaman udara yang berasingan komponen unit pemeluwapan dan penyejatannya, atau dikenali sebagai unit dalam dan unit luar.

Apakah kriteria penting yang perlu diambil kira untuk pemasangan dan pemilihan penghawa dingin jenis unit pisah ?

Salah satu faktor penting yang perlu diambil kira sebelum mula mencari penghawa dingin jenis unit pisah yang paling sesuai ialah, pelanggan haruslah memeriksa kawasan yang ingin dipasang dan dapatkan ruang yang mempunyai ketinggian siling tidak kurang 10 kaki. Ruang atau tempat yang ingin dipasang penyaman udara juga memerlukan keadaan yang bersesuaian dengan sistem pendawaian, paip dan pembuangan air. Tambahan pula, kapasiti penyejukan pendingin udara yang sesuai penting untuk menentukan jenis penghawa dingin unit pisah bakal dibeli dan pasang kerana setiap kediaman mempunyai kebesaran ruang yang berbeza. 

Apakah jenis servis penyelenggaraan yang perlu untuk penghawa dingin jenis unit pisah?

Terdapat beberapa jenis servis yang kami tawarkan untuk penyaman udara jenis unit pisah, salah satunya adalah kami akan datang kembali ke tempat anda untuk pembersihan dan cucian penapis udara sekali setiap bulan atau berjadual untuk mengelakkan risiko penapis udara menjadi kotor, mengalami kebocoran, tersumbat dan cepat berhabuk dan mengekalkan kebersihannya. Selain itu, unit dalaman seperti kipas dan tempat takungan air perlu juga perlu diperiksa dan dicuci kerap dua bulan sekali bagi mengekalkan kebersihan yang sempurna. Manakala, prosedur pemeriksaan dan penyelenggaraan pemampat atau motor kipas bagi unit dalam harus dilakukan setiap 6 bulan sekali. Oleh itu, kami biasanya menyarankan pelanggan supaya menggunakan pakej penyelenggaraan kami di mana harga dan caj servis kami meliputi semua jenis servis yang dinyatakan, tidak seperti sesetengah syarikat yang lain. 

Testimoni

Rumah saya ada 4 aircond dan mereka siap kerja dalam masa 2 jam. Pekerja sangat mahir. Pasti guna lagi lain kali ! 

John Lee

Saya amat puas hati dengan servis aircond. Harga yang berpatutan and kakitangan yang cekap ! 

Mohd Annuar

Saya beli aircond dari jualan gudang dan perlu mencari kontraktor sendiri. Pemasangan aircond amat murah.

Yee Leng

Hubungi Kami

Alamat

Lot 6, Jalan Balakong Jaya 13,
43200 Balakong Jaya, Selangor

Waktu Operasi

Isnin - Sabtu 9am-6pm