Penghawa Dingin Daikin Di KL & Selangor

Daikin merupakan antara syarikat pengeluar penghawa dingin yang terkenal dari Jepun dan diiktiraf dengan Penjimatan Tenaga 3 Bintang. Daikin mengeluarkan penghawa dingin berkonsep kan “Home Central Conditioning (HCAC)” untuk penggunaan domestik di mana ia mampu memberi keselesaan kepada kediaman tanpa menganggu reka bentuk dalaman rumah anda disamping itu menggunakan sistem VRV membolehkan suhu dikawal secara automatik untuk setiap ruang di rumah anda. Selain itu, dengan menitik beratkan keperluan pengguna, Daikin menawarkan sistem HCAC di setiap jenis penghawa dingin mereka dengan menyesuaikan reka bentuk penghawa dingin untuk setiap ruang di dalam rumah. Teknologi serta reka bentuk ini membolehkan pengguna memasang penghawa dingin di setiap ruang rumah seperti dapur, bilik tidur, ruang tamu serta di dalam kamar mandi.

Selain penghawa dingin domestik, Daikin juga menjadi salah satu jenama pilihan bagi industri komersial. Menggunakan sistem “Air Curtain”, Daikin menawarkan dua keperluan penghawa dingin komersial iaitu “Standard Air Curtain” dan “Turbo Air Curtain. Kedua jenis sistem direka dengan fungsi yang sama iaitu menghasilkan dan mengekalkan udara sejuk dan bersih di dalam sesebuah bangunan dan menghalang udara luar seperti asap kenderaan, debu, asap rokok dan bau busuk.

Daikin mempunyai pelbagai jenis penghawa dingin sesuai dengan kegunaan dan permintaan pelanggan. Bagi penghawa dingin untuk domestik (rumah), pelbagai jenis reka bentuk juga fungsi penghawa dingin yang dikeluarkan oleh Daikin. Contohnya, jenis penghawa dingin “Wall-Mounted”sesuai untuk penggunaan di dalam bilik tidur yang bersaiz kecil dan sederhana. Selain itu, jenis penghawa dingin “SkyAir Casset” direka untuk bagi mereka yang mementingkan kecantikan reka bentuk rumah. Ini kerana, penghawa dingin jenis ini dipasang di dalam siling dan tersorok serta tidak mengganggu atau tampak lebih kemas berbanding jenis “Wall-Mounted”. Penghawa dingin “SkyAir Casset” biasa digunakan di ruangan lebih besar seperti dapur, ruang tamu dan ruang makan. Penghawa dingin Daikin biasanya menggunakan kapasiti di antara 1HP hingga 3HP bergantung kepada jenis yang diperlukan dan siri reka bentuk yang mereka keluarkan.

 

Bagi penggunaan komersial, penghawa dingin jenis Standard Air Curtain kebiasaannya digunakan di kedai-kedai retail, pasaraya beli belah, hotel, panggung wayang atau restoran.Manakala, sistem Turbo Air Curtain pula di reka untuk penggunaan yang kuat dan sesuai untuk kawasan yang mempunyai siling tinggi seperti di gudang , kilang mahupun tempat pemunggahan. Kedua jenis penghawa ini menggunakan motor yang berkuasa tinggi dan digandingkan dengan sistem kipas mampu menghasilkan udara sejuk dalam masa yang singkat. Selain itu, penghawa dingin ini berfungsi menghalang dari udara sejuk di dalam bangunan keluar dan mengekalkan kedinginan disamping itu mampu menghalang habuk, asap, dan bau dari masuk ke dalam bangunan.

 

Dari segi harga, Daikin menjadi merupakan antara jenama yang berbaloi dan menjadi pilihan ramai pengguna. Dengan modal di antara RM700-RM1000, pengguna dapat membeli penghawa dingin Daikin untuk kegunaan rumah. Selain itu, penggunaan penghawa Daikin juga dapat menjimat kos penggunaan elektrik di rumah mahupun bagi penggunaan komersial. 

 

FAQ

Apakah maksud penghawa dingin unit pisah dan biasa digunakan di mana?

Penghawa dingin unit pisah ialah salah satu model penyaman udara yang popular di kalangan pengguna. Unit pisah adalah sistem penyaman udara yang berasingan unit pemeluwapan dan penyejatan yang di panggil unit dalam dan unit luar.

Apakah kriteria penting yang perlu di ambil kira untuk pemasangan dan pemilihan penghawa dingin jenis unit pisah ?

Faktor penting yang perlu di ambil kira sebelum membeli penghawa dingin jenis unit pisah, salah satunya adalah kawasan yang ingin di pasang haruslah mempunyai ketinggian siling sekurang-kurangnya 10 kaki. Ruang atau tempat yang ingin dipasang penyaman udara juga haruslah bersesuaian dengan sistem pendawaian, paip dan pembuangan air. Tambahan juga, memilih kapasiti penyejukan yang tepat penting untuk menentukan jenis penghawa dingin unit pisah yang perlu dibeli dan pasang. 

Apakah jenis jenis servis penyelenggaraan yang perlu untuk penghawa dingin jenis unit pisah?

Ya, kami membuat pemasangan. 

Jenama Aircond

Apabila memilih penghawa dingin bagi tempat penginapan, ada beberapa faktor perlu anda pertimbangkan.  Jumlah bilik, ukuran bilik, susunan serta nilai astatika, semua ini penting kerana semua melibatkan kos. Pengusaha sudah bekerja keras dalam memberikan pelbagai jenis serta model bagi memastikan rupa jua nilai astatika akan mencantikkan lagi rumah, terdapat juga sesetengah model seperti tidak nampak unit penghawa dingin itu ada dalam bilik itu.

Pasukan kami menawarkan khidmat perunding percuma tidak kira kecil atau besar kerja itu. Pihak perunding kami berpengalaman dalam kejuruteraan pelbagai jenis penghawa dingin. 

Testimoni

Rumah saya ada 4 aircond dan mereka siap kerja dalam masa 2 jam. Pekerja sangat mahir. Pasti guna lagi lain kali ! 

John Lee

Saya amat puas hati dengan servis aircond. Harga yang berpatutan and kakitangan yang cekap ! 

Mohd Annuar

Saya beli aircond dari jualan gudang dan perlu mencari kontraktor sendiri. Pemasangan NHN aircond amat murah. 

Yee Leng

Sebut Harga

Hubungi Kami

 

Alamat

Lot 1G-E, Block E, Jalan 18/14,
Taman Sri Serdang,
43300, Sri Kembangan, Selangor

Sertailah senarai emel kami untuk menerima promosi dan berita terkini!

Sertailah senarai emel kami untuk menerima promosi dan berita terkini!

Anda telah berjaya memasuki senarai emel kami