Penghawa Dingin Daikin Di KL & Selangor

Penghawa dingin untuk Domestik

Daikin merupakan antara syarikat pengeluar penghawa dingin yang terkenal dari Jepun dan diiktiraf dengan Penjimatan Tenaga 3 Bintang. Daikin mengeluarkan penghawa dingin berkonsep kan “Home Central Conditioning (HCAC)” untuk penggunaan domestik di mana ia mampu memberi keselesaan kepada kediaman tanpa menganggu reka bentuk dalaman rumah anda disamping itu menggunakan sistem VRV membolehkan suhu dikawal secara automatik untuk setiap ruang di rumah anda. Selain itu, dengan menitik beratkan keperluan pengguna, Daikin menawarkan sistem HCAC di setiap jenis penghawa dingin mereka dengan menyesuaikan reka bentuk penghawa dingin untuk setiap ruang di dalam rumah. Teknologi serta reka bentuk ini membolehkan pengguna memasang penghawa dingin di setiap ruang rumah seperti dapur, bilik tidur, ruang tamu serta di dalam kamar mandi.

Penghawa dingin untuk Komersial

Selain penghawa dingin domestik, Daikin juga menjadi salah satu jenama pilihan bagi industri komersial. Menggunakan sistem “Air Curtain”, Daikin menawarkan dua keperluan penghawa dingin komersial iaitu “Standard Air Curtain” dan “Turbo Air Curtain. Kedua jenis sistem direka dengan fungsi yang sama iaitu menghasilkan dan mengekalkan udara sejuk dan bersih di dalam sesebuah bangunan dan menghalang udara luar seperti asap kenderaan, debu, asap rokok dan bau busuk.

Jenis hawa dingin

Daikin mempunyai pelbagai jenis penghawa dingin sesuai dengan kegunaan dan permintaan pelanggan. Bagi penghawa dingin untuk domestik (rumah), pelbagai jenis reka bentuk juga fungsi penghawa dingin yang dikeluarkan oleh Daikin. Contohnya, jenis penghawa dingin “Wall-Mounted”sesuai untuk penggunaan di dalam bilik tidur yang bersaiz kecil dan sederhana. Selain itu, jenis penghawa dingin “SkyAir Casset” direka untuk bagi mereka yang mementingkan kecantikan reka bentuk rumah. Ini kerana, penghawa dingin jenis ini dipasang di dalam siling dan tersorok serta tidak mengganggu atau tampak lebih kemas berbanding jenis “Wall-Mounted”. Penghawa dingin “SkyAir Casset” biasa digunakan di ruangan lebih besar seperti dapur, ruang tamu dan ruang makan. Penghawa dingin Daikin biasanya menggunakan kapasiti di antara 1HP hingga 3HP bergantung kepada jenis yang diperlukan dan siri reka bentuk yang mereka keluarkan.

Bagi penggunaan komersial, penghawa dingin jenis Standard Air Curtain kebiasaannya digunakan di kedai-kedai retail, pasaraya beli belah, hotel, panggung wayang atau restoran.Manakala, sistem Turbo Air Curtain pula di reka untuk penggunaan yang kuat dan sesuai untuk kawasan yang mempunyai siling tinggi seperti di gudang , kilang mahupun tempat pemunggahan. Kedua jenis penghawa ini menggunakan motor yang berkuasa tinggi dan digandingkan dengan sistem kipas mampu menghasilkan udara sejuk dalam masa yang singkat. Selain itu, penghawa dingin ini berfungsi menghalang dari udara sejuk di dalam bangunan keluar dan mengekalkan kedinginan disamping itu mampu menghalang habuk, asap, dan bau dari masuk ke dalam bangunan.

Harga

Dari segi harga, Daikin menjadi merupakan antara jenama yang berbaloi dan menjadi pilihan ramai pengguna. Dengan modal di antara RM700-RM1000,pengguna dapat membeli penghawa dingin Daikin untuk kegunaan rumah. Selain itu, penggunaan penghawa Daikin juga dapat menjimat kos penggunaan elektrik di rumah mahupun bagi penggunaan komersial. 

FAQ

Adakah kadar servis, pemasangan dan pembaikian harga tetap ?

Kami menyediakan seberapa banyak kepastian yang mungkin dengan sebut harga. Harga kami dipetik dijamin selama 30 hari penuh, selagi anda memberikan kami Dokumen Penerimaan yang ditandatangani dan deposit dalam masa 14 hari dari sebut harga.

Malangnya, beberapa perkara tidak dapat disahkan sehingga tarikh pemasangan. Perubahan yang paling lazim dalam petikan datang dari juruelektrik atau mekanik penyejukan yang memerlukan kerja paip tambahan elektrik atau penyejukan. Kakitangan jualan kami tidak dapat memberikan penilaian yang tepat tentang berapa banyak kerja elektrik atau paip tambahan yang diperlukan kerana peraturannya tidak mudah, dan kabel elektrik tidak dikembalikan ke papan meter "sebagai gagak lalat". Ingatlah bahawa jika kita perlu menggunakan elektrik tambahan atau paip, maka pemasang syarikat lain juga perlu (dan mereka juga akan mengenakan bayaran untuk itu).

Adakah NHN menjual aircond baru?

Tidak, kami tidak menjual aircond sahaja. 

Adakah NHN membuat pemasangan aircond jika aircon dibeli tempat lain?

Ya, kami membuat pemasangan. 

Sebut Harga

Hubungi Kami

 

Alamat

No. 54 Jalan Cengal 3
Taman Impian Ehsan Balakong
43300, Sri Kembangan, Selangor