Penyaman Udara Acson Untuk KL & Selangor

Berkonsepkan alam semulajadi, Acson menggunakan teknologi “Foresto” di mana penghawa dingin Acson menghasilkan udara segar dan bersih seolah berada di dalam hutan yang membolehkan pengguna berasa segar dan santai. Selain itu, Acson juga menggunakan teknologi “Filtronz” dan “ PLUSMA” yang membolehkan penghawa dingin menapis udara di dalam rumah anda dan sentiasa menghasilkan udara dingin yang berkualiti dan dapat mengatasi masalah kesihatan kepada pengguna. 

Seperti penghawa dingin domestik, penghawa dingin Acson untuk penggunaan komersial juga direka dengan teknologi yang sama dengan tujuan yang sama. Membezakan penghawa dingin rumah dan komersial Acson ialah kapasiti dan kepantasan udara sejuk dihasilkan di dalam masa yang singkat dan disebarkan di serata tempat tanpan perlu memasang lebih dari satu penyaman udara.

Penghawa dingin Acson untuk kegunaan di rumah mempunyai beberapa jenis, salah satunya ialah penyaman udara yang dipasang di dinding (Wall-mounted) Siri S. Jenis penyaman udara ini di reka menggunakan inverter dimana ia dapat menjimatkan tenaga elektrik yang digunakan sehingga 50 peratus. Ia juga mempunyai jenis “non-inverter” tetapi masih mengekalkan konsep menjimat tenaga dan menghasilkan udara semula jadi. Selain itu, Acson juga mengeluarkan penghawa dingin jenis mudah alih dipanggil “Moveo”. Penghawa dingin mudah alih ini mempunyai kelebihan di mana ia boleh dipindahkan dan dipasang di mana-mana. Dengan hanya 5 minutes, pengguna sudah boleh menggunakan penyaman udara ini. Penghawa dingin jenama Acson biasanya menggunakan kuasa kapasiti dari 1Hp hingga 1.5Hp. 

Penghawa dingin bagi kegunaan komersial pula, Acson membahagikan penyaman udara komersial kepada 2 jenis, iaitu jenis siling kaset di mana ia mampu menghasilkan udara sejuk dan menyebarkan melalui 4 saluran berlainan untuk mempercepatkan proses penyebaran udara sejuk di serata tempat. Selain itu,Acson juga mengeluarkan model penghawa dingin jenis sistem pemisahan pelbagai “ Multi Split System” di mana ia membolehkan satu unit luaran digunakan dengan 3 unit dalaman. Ia membantu mengurangkan penggunaan ruangan yang terhad contohnya seperti dia kondomonium atau kedai-kedai yang kecil.   

Harga

Jenama Acson menawarkan harga penghawa dingin yang berpatutan dan mampu milik. Dengan teknologi “Foresto” yang mementingkan alam semula jadi dan penjimatan penggunaan tenaga, Acson merupakan salah satu pilihan rakyat Malaysia. Bermula dari harga, RM1,045 bagi penghawa dingin “Non Inverter” dengan kuasa kapasiti 1Hp hingga RM1,500 bagi penyaman udara “Inverter” yang berkuasa 1.5Hp untuk kegunaan rumah. Bagi komersial pula, harga bergantung kepada jenis reka bentuk penyaman udara tersebut. Penyaman udara jenis kaset harga di dalam julat harga RM1,600 mencecah kepada RM2,000 mengikut saiz dan fungsi.

FAQ

Apakah maksud penghawa dingin unit pisah dan biasa digunakan di mana?

Penghawa dingin unit pisah ialah salah satu model penyaman udara yang popular di kalangan pengguna. Unit pisah adalah sistem penyaman udara yang berasingan unit pemeluwapan dan penyejatan yang di panggil unit dalam dan unit luar.

Apakah kriteria penting yang perlu di ambil kira untuk pemasangan dan pemilihan penghawa dingin jenis unit pisah ?

Faktor penting yang perlu di ambil kira sebelum membeli penghawa dingin jenis unit pisah, salah satunya adalah kawasan yang ingin di pasang haruslah mempunyai ketinggian siling sekurang-kurangnya 10 kaki. Ruang atau tempat yang ingin dipasang penyaman udara juga haruslah bersesuaian dengan sistem pendawaian, paip dan pembuangan air. Tambahan juga, memilih kapasiti penyejukan yang tepat penting untuk menentukan jenis penghawa dingin unit pisah yang perlu dibeli dan pasang. 

Apakah jenis jenis servis penyelenggaraan yang perlu untuk penghawa dingin jenis unit pisah?

Ya, kami membuat pemasangan. 

Jenama Aircon

Testimoni

Rumah saya ada 4 aircond dan mereka siap kerja dalam masa 2 jam. Pekerja sangat mahir. Pasti guna lagi lain kali ! 

John Lee

Saya amat puas hati dengan servis aircond. Harga yang berpatutan and kakitangan yang cekap ! 

Mohd Annuar

Saya beli aircond dari jualan gudang dan perlu mencari kontraktor sendiri. Pemasangan NHN aircond amat murah. 

Yee Leng

Sebut Harga

Hubungi Kami

 

Alamat

Lot 1G-E, Block E, Jalan 18/14,
Taman Sri Serdang,
43300, Sri Kembangan, Selangor