Penyaman Udara Ascon Di KL & Selangor

Berkonsepkan alam semulajadi, Acson menggunakan kecanggihan “Foresto” bagi menghasilkan angin segar lagi bersih seolah dikelilingi hutan yang membolehkan pengguna berasa selesa bersantai. Selain itu, Acson juga menggunakan reka bentuk “Filtronz” serta “ PLUSMA” yang membolehkan penghawa dingin menapis atmosfera dalam rumah anda maka sentiasa menghasilkan hawa dingin yang berkualiti turut dapat mengatasi masalah kesihatan pengguna. 

Selain jenis penghawa dingin domestik seperti Hitachi, York, Panasonic dan Daikin, Aircond Acson untuk penggunaan komersial juga direka dengan teknologi yang sama dengan tujuan yang sama. Membezakan penghawa dingin rumah dengan komersial Acson ialah kapasiti serta kepantasan hawa dingin dihasilkan dalam masa yang singkat serta disebarkan ke serata tempat tanpan perlu memasang lebih daripada satu peralatan sejuk.

Komersial

Jangan menunggu kecemasan melanda. Perkhidmatan aircond komersial, peti sejuk beku dan chiller dapat memberi jaminan tanpa gangguan kepada pelanggan dengan kos penjimatan di samping melaraskan operasi harian sambil memberi perkhidmatan yang cemerlang.

Rumah

Persoalan yang perit malah sukar dijawab ramai; sudahkah tibanya masa untuk menggantikan penghawa dingin, peti sejuk dan chiller atau patutkah saya membaikinya? Kekadang ia lebih menfaatkan untuk membaiki dan ada juga masa dimana menggantikan aircond lebih berbaloi.

Acson

Penghawa dingin Acson untuk kegunaan di rumah mempunyai beberapa jenis, salah satunya ialah model dipasang pada dinding (Wall-mounted) Siri S. Jenis tersebut direka menggunakan inverter dimana ia dapat menjimatkan tenaga elektrik yang digunakan sehingga 50 peratus. Ia juga mempunyai jenis “non-inverter” tetapi masih mengekalkan konsep menjimat tenaga serta menghasilkan atmosfera semula jadi. Selain itu, Acson juga mengeluarkan penghawa dingin jenis mudah alih dipanggil “Moveo”. Penghawa dingin mudah alih boleh dipindahkan serta dipasang mana-mana. Dengan hanya 5 minutes, pengguna sudah boleh menggunakan aircond tersebut. Penghawa dingin jenama Acson biasanya menggunakan kuasa kapasiti dari 1Hp hingga 1.5Hp. 

Penghawa dingin bagi kegunaan komersial pula terbahagi kepada 2 jenis, iaitu jenis siling kaset yang mampu menghasilkan hawa dingin malah menyebarkan melalui 4 saluran berlainan untuk mempercepat proses penyebaran angin sejuk ke serata tempat. Selain itu,Acson juga mengeluarkan model penghawa dingin jenis sistem pemisahan pelbagai “ Multi Split System” yang membolehkan satu unit luaran digunakan dengan 3 peralatan dalaman. Ia membantu mengurangkan penggunaan ruangan yang terhad contohnya seperti dalam kondomonium atau kedai-kedai yang kecil.   

Jenama Acson menawarkan harga penghawa dingin yang berpatutan maka mampu dimiliki. Dengan kecanggihan “Foresto” yang mementingkan alam semula jadi serta penjimatan penggunaan tenaga, Acson merupakan salah satu pilihan rakyat Malaysia. Bermula dari harga, RM1,045 bagi penghawa dingin “Non Inverter” dengan kuasa kapasiti 1Hp hingga RM1,500 bagi jenis “Inverter” yang berkuasa 1.5Hp untuk kegunaan rumah. Bagi komersial pula, harga bergantung kepada jenis reka bentuk penyaman udara tersebut. Penyaman udara jenis kaset harga di dalam julat harga RM1,600 mencecah kepada RM2,000 mengikut saiz dan fungsi. Aircond Acson dapat dibeli di Kuala Lumpur, Selangor dan Cheras Malaysia.

Perkhidmatan Yang Ditawarkan 

Pembaikian

Pekerja servis aircond berasal dari Bandar Cheras, Malaysia datang dengan kelengkapan penuh serta mampu menyelenggara di tempat tinggal, pejabat dan lain-lain. 

Servis

Pekerja pencuci aircond terlatih secara profesional, diiktiraf serta diinsuranskan dengan segala kemahiran lengkap. 

Pemasangan

Pekerja menjamin perkhidmatan ditawarkan dapat dipercayai, cekap serta pengalaman berprofesional dengan senyuman sepanjang masa. 

Mengapa Pilih AcDingin?

Kami memberikan perkhidmatan terunggul kepada pelanggan dengan menurunkan kadar kerosakan dan gangguan operasi perniagaan anda tanpa kompromi. Kekerapan penyelengaran peralatan servis memastikan kos sentiasa terjamin. Sistem penyejukan yang berkualiti berhubung kait dengan impak penjimatan dalam jangka masa panjang. 

Dipercayai

Kami hanya menggunakan alat ganti yang berkualiti

Harga Berpatutan

Tinjauan tapak percuma dengan harga disesuaikan bajet anda

Cekap & Cepat

Tepat masa, amanah dan penyelenggaraan secara profesional

Profesional

Pakar aircond dan peti sejuk beku berpengalaman lebih 10 tahun

Jenama Aircond

Apabila memilih penghawa dingin bagi tempat penginapan, ada beberapa faktor perlu anda pertimbangkan.  Jumlah bilik, ukuran bilik, susunan serta nilai astatika, semua ini penting kerana semua melibatkan kos. Pengusaha sudah bekerja keras dalam memberikan pelbagai jenis serta model bagi memastikan rupa jua nilai astatika akan mencantikkan lagi rumah, terdapat juga sesetengah model seperti tidak nampak unit penghawa dingin itu ada dalam bilik itu.

Pasukan kami menawarkan khidmat perunding percuma tidak kira kecil atau besar kerja itu. Pihak perunding kami berpengalaman dalam kejuruteraan pelbagai jenis penghawa dingin. 

FAQ

Apakah maksud penghawa dingin unit pisah dan biasa digunakan di mana?

Penghawa dingin unit pisah ialah salah satu model penyaman udara yang popular di kalangan pengguna. Unit pisah adalah sistem penyaman udara yang berasingan unit pemeluwapan dan penyejatan yang di panggil unit dalam dan unit luar.

Apakah kriteria penting yang perlu di ambil kira untuk pemasangan dan pemilihan penghawa dingin jenis unit pisah ?

Faktor penting yang perlu di ambil kira sebelum membeli penghawa dingin jenis unit pisah, salah satunya adalah kawasan yang ingin di pasang haruslah mempunyai ketinggian siling sekurang-kurangnya 10 kaki. Ruang atau tempat yang ingin dipasang penyaman udara juga haruslah bersesuaian dengan sistem pendawaian, paip dan pembuangan air. Tambahan juga, memilih kapasiti penyejukan yang tepat penting untuk menentukan jenis penghawa dingin unit pisah yang perlu dibeli dan pasang. 

Apakah jenis jenis servis penyelenggaraan yang perlu untuk penghawa dingin jenis unit pisah?

Ya, kami membuat pemasangan. 

Testimoni

Rumah saya ada 4 aircond dan mereka siap kerja dalam masa 2 jam. Pekerja sangat mahir. Pasti guna lagi lain kali ! 

John Lee

Saya amat puas hati dengan servis aircond. Harga yang berpatutan and kakitangan yang cekap ! 

Mohd Annuar

Saya beli aircond dari jualan gudang dan perlu mencari kontraktor sendiri. Pemasangan NHN aircond amat murah. 

Yee Leng

Hubungi Kami

Alamat

Lot 1G-E, Block E,
Jalan 18/14,
Taman Sri Serdang,
43300, Sri Kembangan, Selangor

Waktu Operasi

Isnin - Sabtu 9am-6pm

Sertailah senarai emel kami untuk menerima promosi dan berita terkini!

Sertailah senarai emel kami untuk menerima promosi dan berita terkini!

Anda telah berjaya memasuki senarai emel kami