Penyaman Udara Acson Untuk KL & Selangor

Penghawa Dingin untuk Rumah  

Berkonsepkan alam semulajadi, Acson menggunakan teknologi “Foresto” di mana penghawa dingin Acson menghasilkan udara segar dan bersih seolah berada di dalam hutan yang membolehkan pengguna berasa segar dan santai. Selain itu, Acson juga menggunakan teknologi “Filtronz” dan “ PLUSMA” yang membolehkan penghawa dingin menapis udara di dalam rumah anda dan sentiasa menghasilkan udara dingin yang berkualiti dan dapat mengatasi masalah kesihatan kepada pengguna. 

 Penghawa Dingin untuk Komersial

Seperti penghawa dingin domestik, penghawa dingin Acson untuk penggunaan komersial juga direka dengan teknologi yang sama dengan tujuan yang sama. Membezakan penghawa dingin rumah dan komersial Acson ialah kapasiti dan kepantasan udara sejuk dihasilkan di dalam masa yang singkat dan disebarkan di serata tempat tanpan perlu memasang lebih dari satu penyaman udara.

Penghawa dingin Acson untuk kegunaan di rumah mempunyai beberapa jenis, salah satunya ialah penyaman udara yang dipasang di dinding (Wall-mounted) Siri S. Jenis penyaman udara ini di reka menggunakan inverter dimana ia dapat menjimatkan tenaga elektrik yang digunakan sehingga 50 peratus. Ia juga mempunyai jenis “non-inverter” tetapi masih mengekalkan konsep menjimat tenaga dan menghasilkan udara semula jadi. Selain itu, Acson juga mengeluarkan penghawa dingin jenis mudah alih dipanggil “Moveo”. Penghawa dingin mudah alih ini mempunyai kelebihan di mana ia boleh dipindahkan dan dipasang di mana-mana. Dengan hanya 5 minutes, pengguna sudah boleh menggunakan penyaman udara ini. Penghawa dingin jenama Acson biasanya menggunakan kuasa kapasiti dari 1Hp hingga 1.5Hp. 

Penghawa dingin bagi kegunaan komersial pula, Acson membahagikan penyaman udara komersial kepada 2 jenis, iaitu jenis siling kaset di mana ia mampu menghasilkan udara sejuk dan menyebarkan melalui 4 saluran berlainan untuk mempercepatkan proses penyebaran udara sejuk di serata tempat. Selain itu,Acson juga mengeluarkan model penghawa dingin jenis sistem pemisahan pelbagai “ Multi Split System” di mana ia membolehkan satu unit luaran digunakan dengan 3 unit dalaman. Ia membantu mengurangkan penggunaan ruangan yang terhad contohnya seperti dia kondomonium atau kedai-kedai yang kecil.   

Harga

Jenama Acson menawarkan harga penghawa dingin yang berpatutan dan mampu milik. Dengan teknologi “Foresto” yang mementingkan alam semula jadi dan penjimatan penggunaan tenaga, Acson merupakan salah satu pilihan rakyat Malaysia. Bermula dari harga, RM1,045 bagi penghawa dingin “Non Inverter” dengan kuasa kapasiti 1Hp hingga RM1,500 bagi penyaman udara “Inverter” yang berkuasa 1.5Hp untuk kegunaan rumah. Bagi komersial pula, harga bergantung kepada jenis reka bentuk penyaman udara tersebut. Penyaman udara jenis kaset harga di dalam julat harga RM1,600 mencecah kepada RM2,000 mengikut saiz dan fungsi.

FAQ

Adakah kadar servis, pemasangan dan pembaikian harga tetap ?

Kami menyediakan seberapa banyak kepastian yang mungkin dengan sebut harga. Harga kami dipetik dijamin selama 30 hari penuh, selagi anda memberikan kami Dokumen Penerimaan yang ditandatangani dan deposit dalam masa 14 hari dari sebut harga.

Malangnya, beberapa perkara tidak dapat disahkan sehingga tarikh pemasangan. Perubahan yang paling lazim dalam petikan datang dari juruelektrik atau mekanik penyejukan yang memerlukan kerja paip tambahan elektrik atau penyejukan. Kakitangan jualan kami tidak dapat memberikan penilaian yang tepat tentang berapa banyak kerja elektrik atau paip tambahan yang diperlukan kerana peraturannya tidak mudah, dan kabel elektrik tidak dikembalikan ke papan meter "sebagai gagak lalat". Ingatlah bahawa jika kita perlu menggunakan elektrik tambahan atau paip, maka pemasang syarikat lain juga perlu (dan mereka juga akan mengenakan bayaran untuk itu).

Adakah NHN menjual aircond baru?

Tidak, kami tidak menjual aircond sahaja. 

Adakah NHN membuat pemasangan aircond jika aircon dibeli tempat lain?

Ya, kami membuat pemasangan. 

Sebut Harga

Hubungi Kami

 

Alamat

No. 54 Jalan Cengal 3
Taman Impian Ehsan Balakong
43300, Sri Kembangan, Selangor