Penyaman Udara Panasonic di KL & Selangor

Panasonic adalah salah satu jenama yang terkenal dengan produk keluaran yang canggih dan hebat. Jenama ini tidak ketinggalan dalam menghasilkan produk penghawa dingin yang pertama mempunyai teknologi yang membolehkan penghawa dingin rumah atau komersial berhubung dengan Internet (WIFI) di mana pengguna boleh mengawal suhu dan atur cara penghawa dingin melalui telefon mudah alih mereka. Aplikasi “Panasonic Comfort Cloud” ini memudahkan pengguna mengawal dan mengawasi satu unit atau lebih penghawa dingin dengan hanya satu telefon mudah alih. Kemudahan ini bukan saja memudahkan tetapi juga menjimatkan penggunaan tenaga elektrik penghawa dingin disamping itu pengguna juga dapat menganalisis penggunaan tenaga setiap minggu atau bulan. Selain itu, penggunaan aplikasi ini membantu pengguna sama ada di rumah atau komersial mengenal pasti jika penghawa dingin mempunyai masalah dan membolehkan pengguna terus langsung meminta bantuan dari pihak Panasonic untuk servis. Seperti jenama lain, Panasonic juga menitik berat kan qualiti udara yang dihasilkan oleh penghawa dingin mereka. Oleh itu, Panasonic menggunakan teknologi Nano dimana udara bersih akan ditapis dan mematikan virus atau bakteria yang terdapat di dalam udara lantas menghasilkan udara yang segar dan bersih. 

Jenis penghawa dingin 

Penghawa dingin Panasonic mempunyai satu jenis sahaja iaitu, jenis “Wall-mounted”. Panasonic menghasilkan berlainain jenis penghawa dingin rumah mengikut kesesuaian bilik di sesebuah rumah juga fungsi yang berbeza di mana dapat mememberikan keselesaan dan mengekalkan kesihatan pengguna. Contohnya, di ruangan makan atau ruang tamu, penghawa dingin Panasonic direka dengan rekabentuk yang flexi dan menghasilkan udara yang dingin sementara, penghawa dingin untuk kegunaan bilik tidur atau ruang belajar, di reka dengan bentuk unik atas “Sky-wing”. Menghasilkan hanya penghawa dingin jenis Inverter, panasonic pasti dapat memastikan penggunaan tenaga elektrik adalah sangat minimal. Penghawa dingin Panasonic jenis rumah menggunakan tenaga kuasa dari 1Hp hingga ke 3Hp.

Penghawa dingin Panasonic jenis komersial pulak menggunakan jenis “Air-Curtain” seperti jenama lain juga. Penghawa dingin jenis ini biasa digunakan di restoran, spa, pasar mini dan pelbagai jenis tempat komersial. Penghawa dingin komersial Panasonic di reka mengikut fungsi dan size sesebuah tempat komersial ia menggunakan motor yang direka bagi menjimatkan penggunaan kuasa sehingga 35%. Disamping itu, direka untuk memberi kesan pemanasan dan dingin mengikut kesesuaian pengguna. 

Harga

Dari segi harga, memandangkan ia direka dengan teknologi Nano dan aplikasi “Panasonic Comfort Cloud” seharusnya penghawa dingin Panasonic menawarkan harga yang tinggi berbanding jenama lain. Harga bagi penyaman udara kegunaan rumah dan komersial  di dalam lingkungan dari RM1,700 hingga mencecah RM8,000 untuk satu unit mengikut jenis dan fungsi penghawa dingin yang ingin dibeli oleh pengguna. 

FAQ

Apakah maksud penghawa dingin unit pisah dan biasa digunakan di mana?

Penghawa dingin unit pisah ialah salah satu model penyaman udara yang popular di kalangan pengguna. Unit pisah adalah sistem penyaman udara yang berasingan unit pemeluwapan dan penyejatan yang di panggil unit dalam dan unit luar.

Apakah kriteria penting yang perlu di ambil kira untuk pemasangan dan pemilihan penghawa dingin jenis unit pisah ?

Faktor penting yang perlu di ambil kira sebelum membeli penghawa dingin jenis unit pisah, salah satunya adalah kawasan yang ingin di pasang haruslah mempunyai ketinggian siling sekurang-kurangnya 10 kaki. Ruang atau tempat yang ingin dipasang penyaman udara juga haruslah bersesuaian dengan sistem pendawaian, paip dan pembuangan air. Tambahan juga, memilih kapasiti penyejukan yang tepat penting untuk menentukan jenis penghawa dingin unit pisah yang perlu dibeli dan pasang. 

Apakah jenis jenis servis penyelenggaraan yang perlu untuk penghawa dingin jenis unit pisah?

Ya, kami membuat pemasangan. 

Jenama Aircon

Testimoni

Rumah saya ada 4 aircond dan mereka siap kerja dalam masa 2 jam. Pekerja sangat mahir. Pasti guna lagi lain kali ! 

John Lee

Saya amat puas hati dengan servis aircond. Harga yang berpatutan and kakitangan yang cekap ! 

Mohd Annuar

Saya beli aircond dari jualan gudang dan perlu mencari kontraktor sendiri. Pemasangan NHN aircond amat murah. 

Yee Leng

Sebut Harga

Hubungi Kami

 

Alamat

Lot 1G-E, Block E, Jalan 18/14,
Taman Sri Serdang,
43300, Sri Kembangan, Selangor