Penyaman Udara Panasonic Kawasan KL & Selangor

Aircon rumah & komersial

Panasonic adalah salah satu jenama yang terkenal dengan produk keluaran yang canggih dan hebat. Jenama ini tidak ketinggalan dalam menghasilkan produk penghawa dingin yang pertama mempunyai teknologi yang membolehkan penghawa dingin rumah atau komersial berhubung dengan Internet (WIFI) di mana pengguna boleh mengawal suhu dan atur cara penghawa dingin melalui telefon mudah alih mereka. Aplikasi “Panasonic Comfort Cloud” ini memudahkan pengguna mengawal dan mengawasi satu unit atau lebih penghawa dingin dengan hanya satu telefon mudah alih. Kemudahan ini bukan saja memudahkan tetapi juga menjimatkan penggunaan tenaga elektrik penghawa dingin disamping itu pengguna juga dapat menganalisis penggunaan tenaga setiap minggu atau bulan. Selain itu, penggunaan aplikasi ini membantu pengguna sama ada di rumah atau komersial mengenal pasti jika penghawa dingin mempunyai masalah dan membolehkan pengguna terus langsung meminta bantuan dari pihak Panasonic untuk servis. Seperti jenama lain, Panasonic juga menitik berat kan qualiti udara yang dihasilkan oleh penghawa dingin mereka. Oleh itu, Panasonic menggunakan teknologi Nano dimana udara bersih akan ditapis dan mematikan virus atau bakteria yang terdapat di dalam udara lantas menghasilkan udara yang segar dan bersih. 

Penghawa dingin rumah 

Penghawa dingin Panasonic mempunyai satu jenis sahaja iaitu, jenis “Wall-mounted”. Panasonic menghasilkan berlainain jenis penghawa dingin rumah mengikut kesesuaian bilik di sesebuah rumah juga fungsi yang berbeza di mana dapat mememberikan keselesaan dan mengekalkan kesihatan pengguna. Contohnya, di ruangan makan atau ruang tamu, penghawa dingin Panasonic direka dengan rekabentuk yang flexi dan menghasilkan udara yang dingin sementara, penghawa dingin untuk kegunaan bilik tidur atau ruang belajar, di reka dengan bentuk unik atas “Sky-wing”. Menghasilkan hanya penghawa dingin jenis Inverter, panasonic pasti dapat memastikan penggunaan tenaga elektrik adalah sangat minimal. Penghawa dingin Panasonic jenis rumah menggunakan tenaga kuasa dari 1Hp hingga ke 3Hp.

Penghawa dingin komersial

Penghawa dingin Panasonic jenis komersial pulak menggunakan jenis “Air-Curtain” seperti jenama lain juga. Penghawa dingin jenis ini biasa digunakan di restoran, spa, pasar mini dan pelbagai jenis tempat komersial. Penghawa dingin komersial Panasonic di reka mengikut fungsi dan size sesebuah tempat komersial ia menggunakan motor yang direka bagi menjimatkan penggunaan kuasa sehingga 35%. Disamping itu, direka untuk memberi kesan pemanasan dan dingin mengikut kesesuaian pengguna. 

Harga

Dari segi harga, memandangkan ia direka dengan teknologi Nano dan aplikasi “Panasonic Comfort Cloud” seharusnya penghawa dingin Panasonic menawarkan harga yang tinggi berbanding jenama lain. Harga bagi penyaman udara kegunaan rumah dan komersial  di dalam lingkungan dari RM1,700 hingga mencecah RM8,000 untuk satu unit mengikut jenis dan fungsi penghawa dingin yang ingin dibeli oleh pengguna. 

FAQ

Adakah kadar servis, pemasangan dan pembaikian harga tetap ?

Kami menyediakan seberapa banyak kepastian yang mungkin dengan sebut harga. Harga kami dipetik dijamin selama 30 hari penuh, selagi anda memberikan kami Dokumen Penerimaan yang ditandatangani dan deposit dalam masa 14 hari dari sebut harga.

Malangnya, beberapa perkara tidak dapat disahkan sehingga tarikh pemasangan. Perubahan yang paling lazim dalam petikan datang dari juruelektrik atau mekanik penyejukan yang memerlukan kerja paip tambahan elektrik atau penyejukan. Kakitangan jualan kami tidak dapat memberikan penilaian yang tepat tentang berapa banyak kerja elektrik atau paip tambahan yang diperlukan kerana peraturannya tidak mudah, dan kabel elektrik tidak dikembalikan ke papan meter "sebagai gagak lalat". Ingatlah bahawa jika kita perlu menggunakan elektrik tambahan atau paip, maka pemasang syarikat lain juga perlu (dan mereka juga akan mengenakan bayaran untuk itu).

Adakah NHN menjual aircond baru?

Tidak, kami tidak menjual aircond sahaja. 

Adakah NHN membuat pemasangan aircond jika aircon dibeli tempat lain?

Ya, kami membuat pemasangan. 

Sebut Harga

Hubungi Kami

 

Alamat

No. 54 Jalan Cengal 3
Taman Impian Ehsan Balakong
43300, Sri Kembangan, Selangor