Peti Sejuk Beku Di KL & Selangor

Jangka hayat peti sejuk beku selalu bergantung kepada kualiti dan jenama sesebuah peti sejuk tersebut. Kebiasaan peti sejuk bertahan sepanjang 12 tahun namun ada juga yang bertahan hanya seawal 5 tahun pertama penggunaan. Mengenal pasti punca kerosakan peti sejuk anda sebelum membaiki dapat membantu anda mengelakkan ditipu dan menjimatkan kos membaiki peti sejuk.

Kepakaran kami memberikan tindakan yang segera dan penjimatan kos pembaikan dalam masa 24 jam. Ini terbukti dengan kerestuan yang diberikan oleh sesetengah jenama hotel, kelab, restoran dan kafe di persekitaran kawasan Kuala Lumpur. Kami akan memastikan peralatan anda bergerak dengan lancar tanpa sebarang gangguan. 

Baiki

Peti sejuk komersial kebiasaan mempunyai masalah dengan tenaga kuasa yang tidak kuat atau tidak mencukupi yang menyebabkan peti sejuk tidak sejuk. Untuk membaiki masalah ini, ‘power cord’ harus diperiksa dan ditukar jika perlu. Jika masalah masih terjadi, kemungkinan kompresor peti sejuk rosak dan perlu ditukar. Terdapat juga masalah seperti lampu di dalam peti sejuk tidak menyala dan masalah ini dapat diselesaikan dengan menukarkan mentol.

Servis

Servis untuk peti sejuk komersial biasanya lebih kurang sama dengan peti sejuk rumah, di mana penting untuk pengguna peti sejuk jenis ini memastikan kompresor dan motor bersih dari debu dan kotoran yang boleh membuatkan keduanya terbakar atau rosak jika tidak di servis. Selain itu, kipas penyepat dan ‘drain lines’ juga harus dicuci setiap kali jika terdapat ais yang terkumpul di sekelilingnya.

Perkhidmatan Yang Ditawarkan 

Mengapa Pilih AcDingin?

Kami memberikan perkhidmatan terunggul kepada pelanggan dengan menurunkan kadar kerosakan dan gangguan operasi perniagaan anda tanpa kompromi. Kekerapan penyelengaran peralatan servis memastikan kos sentiasa terjamin. Sistem penyejukan yang berkualiti berhubung kait dengan impak penjimatan dalam jangka masa panjang. 

Dipercayai

Kami hanya menggunakan alat ganti yang berkualiti

Harga Berpatutan

Tinjauan tapak percuma dengan harga disesuaikan bajet anda

Cekap & Cepat

Tepat masa, amanah dan penyelenggaraan secara profesional

Profesional

Pakar aircond dan peti sejuk beku berpengalaman lebih 10 tahun

Jenama Peti Sejuk

FAQ

Adakah kos membaiki peti sejuk beku komersial termasuk kos tukar alat ganti ?

Kos membaiki adalah mengikut jenis kerosakan yang terjadi kepada peti sejuk komersial dan tidak termasuk harga penukaran alat ganti di mana kos alat ganti juga bergantung kepada barang dan jenis alat ganti tersebut.

Mengapakah peti sejuk komersial tidak sejuk dan lambat beku dan bagaimana untuk mengetahui masalah?

Peti sejuk komersial yang lambat beku mempunyai banyak kemungkinan kebiasaan ini terjadi apabila berkemungkinan dari pemampat yang tidak berfungsi atau penyahbeku automatik tidak berfungsi menyebabkan peti sejuk lambat sejuk.

Selepas baiki peti sejuk, adakah pelanggan diberi jaminan waranti ?

Jaminan waranti/jangka hayat pembaikian diberikan mengikut jenis kerosakan dimana kebiasaannya selama 1 minggu dari masa tarikh pembaikian.

Mengapakah peti sejuk beku komersial perlu dibeku?

Mana-mana peti sejuk terutamanya peti sejuk komersial perlu di servis untuk mengelakkan kerosakan yang lebih teruk terjadi kepada peti sejuk komersial. Peti sejuk komersial yang biasa digunakan di pasar raya, restoran memerlukan penggunaan yang kuat dan sentiasa berfungsi. Oleh itu, pentingnya kerja-kerja penyelenggaraan dilakukan ke atas peti sejuk.

Apakah proses atau kerja yang dilakukan sewaktu servis peti sejuk beku komersial?

Antara proses-proses penyelenggaraan adalah seperti membersihkan dulang takungan air, pemampat, kipas motor dan saluran penyejat yang boleh mengelakkan peti sejuk komersial dari masalah tidak sejuk atau lambat membeku. Selain itu, gas penyejuk juga perlu di tambah semasa kerja penyelenggaran dilakukan.

Berapa kali kekerapan bagi peti sejuk jenis komersial perlu di servis?

Servis peti sejuk beku komersial boleh dilakukan secara berkala sebanyak 3 bulan sekali bagi penggunaan yang ringan atau 2 bulan sekali bagi penggunaan yang kerap.

Testimoni

Rumah saya ada 4 aircond dan mereka siap kerja dalam masa 2 jam. Pekerja sangat mahir. Pasti guna lagi lain kali ! 

John Lee

Saya amat puas hati dengan servis aircond. Harga yang berpatutan and kakitangan yang cekap ! 

Mohd Annuar

Saya beli aircond dari jualan gudang dan perlu mencari kontraktor sendiri. Pemasangan NHN aircond amat murah. 

Yee Leng

Hubungi Kami

Alamat

Lot 1G-E, Block E,
Jalan 18/14,
Taman Sri Serdang,
43300, Sri Kembangan, Selangor

Waktu Operasi

Isnin - Sabtu 9am-7pm

Sertailah senarai emel kami untuk menerima promosi dan berita terkini!

Sertailah senarai emel kami untuk menerima promosi dan berita terkini!

Anda telah berjaya memasuki senarai emel kami