Peti Sejuk Beku di KL & Selangor

Jangka hayat peti sejuk beku selalu bergantung kepada kualiti dan jenama sesebuah peti sejuk tersebut. Kebiasaan peti sejuk bertahan sepanjang 12 tahun namun ada juga yang bertahan hanya seawal 5 tahun pertama penggunaan. Mengenal pasti punca kerosakan peti sejuk anda sebelum membaiki dapat membantu anda mengelakkan ditipu dan menjimatkan kos membaiki peti sejuk.

Peti sejuk kegunaan komersial kebiasaan mempunyai masalah dengan tenaga kuasa yang tidak kuat atau tidak mencukupi yang menyebabkan peti sejuk tidak sejuk. Untuk membaiki masalah ini, ‘power cord’ harus diperiksa dan ditukar jika perlu. Jika masalah masih terjadi, kemungkinan kompresor peti sejuk rosak dan perlu ditukar. Bagi peti sejuk komersial, terdapat juga masalah seperti lampu di dalam peti sejuk tidak menyala dan masalah ini dapat diselesaikan dengan menukarkan mentol.

Servis untuk peti sejuk komersial biasanya lebih kurang same dengan peti sejuk rumah, di mana penting untuk pengguna peti sejuk jenis ini memastikan kompresor dan motor bersih dari debu dan kotoran yang boleh membuatkan keduanya terbakar atau rosak jika tidak di servis. Selain itu, kipas penyepat dan ‘drain lines’ juga harus dicuci setiap kali jika terdapat ais yang terkumpul di sekelilingnya.

Jenama Peti Sejuk

Testimoni

Rumah saya ada 4 aircond dan mereka siap kerja dalam masa 2 jam. Pekerja sangat mahir. Pasti guna lagi lain kali ! 

John Lee

Saya amat puas hati dengan servis aircond. Harga yang berpatutan and kakitangan yang cekap ! 

Mohd Annuar

Saya beli aircond dari jualan gudang dan perlu mencari kontraktor sendiri. Pemasangan NHN aircond amat murah. 

Yee Leng

Sebut Harga

Hubungi Kami

 

Alamat

Lot 1G-E, Block E, Jalan 18/14,
Taman Sri Serdang,
43300, Sri Kembangan, Selangor

Sertailah senarai emel kami untuk menerima promosi dan berita terkini!

Sertailah senarai emel kami untuk menerima promosi dan berita terkini!

Anda telah berjaya memasuki senarai emel kami